TV: Barcelona vann dramatiskt stormöte – efter kanonmål och Lloris misstag

Lloris gav sitt lag sämsta tänkbara start mot Barcelona.
Därefter satt katalanerna i förarsätet hela matchen – även om Spurs var nära på att ta sig tillbaka.
- Vi hade problem stundtals under matchen, säger Barcelona-tränaren Ernesto Valverde enligt Uefas hemsida.

Se höjdpunkterna från matchen i Sportsändningen i spelaren ovan.

Matchen hann knappt börja innan Barcelona gjort matchens första mål – och det var på en bjudning från Hugo Lloris. Jordi Alba mötte en genomskärare samtidigt som Lloris rusade ut för att försöka avvärja situationen. Men Tottenham-målvakten gjorde en felbedömning samtidigt som Alba spelade i sidled till Coutinho som enkelt kunde placera bollen i nät.

Därefter spelade Barcelona i princip ut Tottenham. Katalanerna spelade både rappt och med kreativitet. Det gav utdelning. Ivan Rakitic utökade katalanernas ledning efter att han fått en riktig kanonträff som gick stolpe in.

2-0 var ställningen i halvtid.  I paus verkade Mauricio Pochettino gett sitt lag några goda råd. Ett par minuter in i halvleken reducerade Harry Kane för Spurs.

Men som ett brev på posten gjorde då Lionel Messi 3-1 och Barcelona hade ytterligare satt sig i ett bekvämt läge.

Tottenham lät sig dock inte nedslås. Erik Lamela satte dit 3-2 tio minuter efter att Messi gjort mål.

Därefter försökte Tottenham att forcera in en kvittering och laget skapade ett par hyggliga lägen men fick inte utdelning. I stället var det Lionel Messi som kunde avgöra i slutskedet genom att sätta dit bollen från nära håll.

Efter matchen var Tottenham-backenKieran Tripper besviken.

- Vi är besvikna på att vi var i underläge med 1-0 tidigt. Matchen var lite konstig, det kunde blivit 4-1 men i stället kom vi tillbaka och gjorde 3-2 men det är bara det att de producerar - det visar att de tagit sina chanser, säger han till BT enligt BBC.

Barcelona-tränaren Ernesto Valverde menar att var viktigt att göra en bra match.

- Efter några dåliga resultat var det viktigt att prestera bra i dag. Vårt svar var mycket bra. Matchen var mycket spännande och det var många skiften på resultattavlan. Det var en svår match mot ett svårt lag. Vi hade problem stundtals under matchen men vi lyckades lösa dem, säger Barcelona-tränaren enligt Uefas hemsida.

Efter två Champions League-omgångar står nu Barcelona på sex poäng medan Tottenham står på noll.

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Sanchez, Davies, Wanyama, Winks, Moura, Lamela, Son, Kane.

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Arthur, Busquets, Rakitic - Messi, Suarez, Coutinho.