Portugiserna vann matchen med 3-0 efter uruguyanen Darwin Nuñezs show.
- Det lättaste hade varit att byta tränare, men vi har alla ett ansvar, säger Sergio Busquets till AS.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Höjdpunkter: Benfica skrällvann hemma mot Barca
Nunez sätter 3-0 för Benfica mot Barcelona
1:29
Benfica utökar mot Barcelona - Silva gör 2-0
1:35
Benfica chockar Barcelona tidigt

Barcelona förlorade tungt i Champions League-premiären mot Bayern München, då tyskarna fick med sig ett 3-0-resultat hem till Bavarien. Katalanerna var därför på jakt efter första segern när man reste till Portugal för att ta sig an Benfica, som kryssade borta mot Dynamo Kiev i premiären.

Men det skulle vara gästerna som fick en drömstart på matchen. Det uruguayanske löftet Darwin Nuñez avancerade läckert in mot gästernas straffområde med en soloräd - och avslutade räden med att läckert placera in 1-0 till hemmalaget intill den främre stolpen med ett lågt avslut. Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet var på bollen, men kunde inte hålla den utanför stolparna. 1-0 Benfica efter bara tre minuters spel var ett faktum.

Med 20 minuter på matchklockan var Barcelona sedan nära på att kvittera när Pedri fintade sig till ett läge i Benficas straffområde. Skottet ställde Benfica-målvakten, men smet precis utanför stolpen.

1-0 till Benfica stod sig in i halvtidsvilan - men direkt i inledningen av den andra halvleken var hemmalaget nära på att utöka sin ledning. Ter Stegen kom ut helt fel på en utrusning och blev rundad av Nuñez - men avslutet från distans på öppet mål gick i stolpen och ut till inspark.

Benfica skulle få ytterligare utdelning, dock. Efter ett väggspel i Barcelonas straffområde avslutade Joao Mario på mål. Ter Stegen räddade avslutet, men lämnade retur - som Rafa Silva dök upp på och tryckte in 2-0 i nättaket på Barcelona-målet. Målet resulterade i en rejäl chock för Barcelona - men framför allt en stor publikfest på läktarna i Portugal.

Kort därefter skulle sedan 3-0 komma. Sergiño Dest tog bollen med handen i eget straffområde och efter VAR-granskning dömde domaren straff för Benfica. Fram till straffpunkten stegade Nuñez, som skickade ter Stegen åt fel håll och satte 3-0 till hemmalaget.

Innan matchen var över skulle Eric Garcia även hinna att bli utvisad för Barcelona, då han tog sitt andra gula i den 87:e minuten. Men 3-0 blev slutresultatet och Benfica klättrar därmed upp på andra plats i gruppen med fyra poäng på två matcher - medan Barcelona befinner sig sist i gruppen med noll poäng på två matcher.

- Det lättaste hade varit att byta tränare, men vi har alla ett ansvar. Vi är i en kritisk situation. Vi har noll poäng och måste nu vinna båda matcherna mot Dynamo Kiev, säger Sergio Busquets till den spanska tidningen AS efter matchen.

Barcelona-tränaren Ronald Koeman själv känner stöd från sina spelare. Men känner han stöd från klubben?

- Jag känner mig supportad av mina spelare, väldigt supportad. Av klubben? Jag vet inte..., säger Barcelona-tränaren efter matchen enligt The Guardian-journalisten Fabrizio Romano.

Benfica: Vlachodimos - Verissimo, Otamendi, Vertonghen - Lazaro, Weigl, Joao Mario, Grimaldo - Silva, Yaremchuk, Nuñez.

Barcelona: ter Stegen - Garcia, Pique, Araujo - Roberto, F. de Jong, Busquets, Pedri, Dest - Depay, L. de Jong.