TV: Bayern tog femte raka - Lewandowski slog till med cykelspark

Bayern München tog sin femte raka seger i gruppspelet när de besegrade Dynamo Kiev med 2-1.
Då levererade Robert Lewandowski med en läcker cykelspark.

Bayern München var sedan tidigare klart för slutspel i grupp E efter att ha vunnit sina inledande fyra matcher, medan Dynamo Kiev var i stort behov av tre poäng för att ge Benfica en kamp om tredjeplatsen och Europa League-slutspelet.

Men det skulle bli en tung afton för hemmalaget i ett snöande Kiev. Redan efter 14 minuter höll sig Robert Lewandowski framme, för nionde gången på fem matcher, och satte ledningsmålet på spektakulärt manér när han cykelsparkade in 1-0 till gästerna Bayern.

Det stod sig sedan till precis innan halvtid då Kingsley Coman utökade till 2-0 efter ett läckert förarbete. Fransmannen Corentin Tolisson riktade en passning in mot Dynamo Kievs straffområde, varpå Leroy Sané hoppade över bollen och ställde Kiev-försvaret eftersom bollen därefter letade sig fram till Coman vid den bortre stolpen - som satte 2-0-målet.

Med 20 minuter kvar att spela reducerade hemmalaget genom inhopparen Denis Harmash på passning från Viktor Tsyganov. Men det räckte inte, utan Bayern spelade därefter av matchen som slutade 2-1.

Resultatet innebär att Bayern efter fem matcher fortfarande har full pott, fem segrar av fem möjliga. De leder därmed fortfarande grupp E med 15 poäng, nio poäng framför tvåan Barcelona (med en match mindre spelad). Dynamo Kiev står kvar på en poäng och om Benfica lyckas ta poäng mot Barcelona senare under tisdagen är de deras chans på tredjeplatsen borta.

Dynamo Kiev: Busjtjan - Kedziora, Zabarbyl, Syrota, Mykolenko - Sydortjuk, Sjaparenko - Tsyganov, Buijalskij, De Pena - Sjurkin.

Bayern München: Neuer - Pavard, Nianzou, Hernandez, Davies - Goretzka, Tolisso - Sané, Müller, Coman - Lewandowski.

Publicerad 2021-11-23 kl 21:00