TV: Chelsea öste in mål till ingen nytta - CL-mästaren utslaget

Efter en trög start för Rafael Benitez i Chelsea lossnade det rejält - till ingen nytta.
Trots 6-1 mot Nordsjälland slogs titelhållande Chelsea ut ur Champions League.

Rafael Benitez har inte fått någon bra start som ny tränare i Chelsea och trots utklassningen mot Nordsjälland på Stamford Bridge, så får mästarlaget nöja sig med vidare spel i Europa League. När Juventus bortavann över Sjachtar Donetsk med 1-0 blev det en kamp mellan Sjachtar och Chelsea om andraplatsen i grupp E. Att Chelsea utklassade Nordsjälland spelade ingen roll. Sjachtar gick vidare tack vare ett bortamål mer i mötena med Chelsea.

Inte mindre än tre straffar för hands blåstes av nederländske domaren Bas Nijhuis i första halvlek på Stamford Bridge. Och först på den tredje, och andra för Chelsea, kom matchens första mål genom mittbacken David Luiz. Fernando Torres fyllde på med 2-0 till Chelsea i slutskedet av första halvlek.

Nordsjälland reducerade tidigt i andra halvlek genom Joshua John, men sedan resulterade Chelseas övertag i ytterligare fyra mål. Mata slog en frispark in mot straffområdet som Gary Cahill mötte perfekt med huvudet och 3-1 var ett faktum och strax därefter ökade Londonlaget på till 4-1 genom Fernando Torres som spelades fram av Hazard som körde lite slalom mellan de danska motståndarna.

Juan Mata gjorde sedan 5-1 på en retur från ett skott av Oscar, och Oscar gjorde sedan själv 6-1 - men målen var alltså inte till någon nytta och Chelsea får ställa in sig på spel i Europa League, trots att man gjorde flest mål av samtliga lag i gruppspelet.

Publicerad 2012-12-05 kl 22:49