TV: CL-debutanten frälste Milan - slutspelsdrömmen lever vidare

Milan var illa ute borta mot Atletico Madrid i Champions League.
Men sedan dök den 30-årige CL-debutanten Junior Messias upp och gav de en 1-0-seger.
- Detta är den största framgången i mitt liv, säger Messias till Uefa.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

3:20
Höjdpunkter: Milan vann måstematchen mot Atletico Madrid
2:08
Oblak: "Vi hade kunnat göra mer i alla aspekter av matchen"
2:09
Griezmann: "Vi känner oss helt tomma"
2:47
Diaz: "'Ibra' är ett lejon"

Milan jagade poäng i grupp B efter att resultaten hade gått emot. På de inledande fyra matcherna hade italienarna bara lyckats skramla ihop en poäng - men trots det fanns det fortfarande en chans, om än liten, att nå andraplatsen i gruppen eller tredjeplatsen för Europa League-slutspel.

Men för att lyckas med något av det var de tvunget att vinna på bortaplan mot Atletico Madrid under onsdagskvällen. Därmed var det av en måstematch för Milan - och då startade de utan Zlatan Ibrahimovic, som gjorde två mål i lagets förlustmatch mot Fiorentina i helgen (3-4). Han ersattes av Olivier Giroud.

Under den inledande halvtimmen var det spel mot båda målen. Milan hade något mer bollinnehav, de skapade chanserna var lika många lagen emellan.

Den första stora chansen kom efter 34 minuter när Milans vänsterback Theo Hernandez fick måtta skott i Atleticos straffområde, men avslutet smet precis utanför.

I den andra halvleken fortsatte Milan att kontrollera mycket av matchen. De fortsatte ha mycket boll och skapa chanser. Närmast kom inbytte Tiemoue Bakayoko, två gånger om.

Med 20 minuter kvar att spela blev Bakayoko nästintill frispelad i Atletis straffområde, men i sista stund blockerades hans avslut av en försvarare.

Därefter fick Atleti en gyllene chans att ta ledningen genom Rodrigo De Paul. Den argentinske landslagsmannen drog till ett skott på volley från nära håll, men Milan-målvakten Ciprian Tatarusanu sträckte ut med sin fulla längd och räddade skottet.

Sedan var det dags för Bakayoko igen. På ett inlägg från Alessandro Florenzi nådde Bakayoko högst i Atletis straffområde, men ivorianen lyckades inte rikta sin nick mot mål så den smet precis över.

Men istället skulle det bli den 30-årige Milan-debutanten Junior Messias som gjorde matchens första mål. Med två minuter kvar att spela riktade Franck Kessié ett inlägg mot Atletis straffområde som Messias nådde högst på och nickade in 1-0 till Milan.

En speciell historia, Messias. 30-åringen har bara spelat fotboll professionellt i några år. Han lämnade hemlandet Brasilien i tidig 20-års ålder men spelade i de amatördivisionerna fram till 2019 när han värvades av Crotone.

Där var han med och tog upp Crotone till Serie A, spelade Serie A året efter och sedan värvades han av Milan.

Matchen slutade sedan 1-0 och det innebär att Milan klättrar upp på tredjeplats inför den avslutande omgången, då Liverpool kommer på besök till San Siro. Den nuvarande placeringen innebär en direktplats till Europa League-slutspelet, men en seger mot Liverpool skulle innebär avancemang till Champions League-slutspelet.

Jag är väldigt nöjd över resultatet, vi behövde en seger. Nu måste vi fortsätta jobba. Jag ska fortsätta ha fötterna på jorden, detta är den största framgången i mitt liv men jag måste fortsätta prestera kontinuerligt, säger Messias till Uefas hemsida efter matchen.

Atletico Madrid: Oblak - Llorente, Savic, Gimenez, Hermoso, Carrasco - Lemar, Koke, De Paul - Suarez, Griezmann.

Milan: Tatarusanu - Kalulu, Kjaer, Romagnoli, Hernandez - Kessié, Tonali - Saelemaekers, Diaz, Krunic - Giroud.

Den här säsongen sänds alla matcher i Uefa Champions League på Telia och C More.

Publicerad 2021-11-24 kl 22:55