TV: Club Brügge vann mot Forsbergs RB Leipzig

RB Leipzigs tog emot Club Brügge i Champions Leagues andra omgång.
Emil Forsberg startade för hemmalaget när den tyska klubben förlorade.
- Vi analyserade Leipzig ganska bra, säger Club Brügges lagkapten, Hans Vanaken.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan

RB Leipzig började bäst och gjorde också matchens första mål. Emil Forsberg var bakom  ledningsmålet när han gjorde assist till målskytten Christopher Nkunku. Målet dömdes först bort för offside, men godkändes sedan av VAR.

RB Leipzig slarvade mycket i början på matchen med sina uppspel. Club Brügge straffade de med ett mål som godkändes av VAR efter 23 minuter spelade. Målet gjordes av Hans Vanaken.

Club Brügge tog därefter ledningen i den 41:a minuten genom Mats Rits. Vanaken stod för assisten den gången.

Noa Lang utökade Club Brügges ledning men det dömdes tveksamt bort för offside i den 71:a minuten. RB Leipzig ville ha straff i den 77:e minuten när det såg ut som att Simon Mignolet tacklade ner Nkunku i straffområdet, men domaren tyckte inte det var tillräckligt för att blåsa.

Matchen slutade 2-1 till Club Brügge vilket betyder att RB Leipzig har inlett den här turneringen svagt. Laget har förlorat sina två första omgångar. Club Brügge har däremot imponerat stort, både poängmässigt och prestationsmässigt under de två första omgångarna i Champions League.

Club Brügges målskytt och lagkapten, Hans Vanaken sade det här efter matchen enligt Uefa:s officiella hemsida:

- Vi analyserade Leipzig ganska bra och vi såg att det fanns ytor bakom deras försvar.

RB Leipzig: Gulacsí – Mukiele, Simakan, Orban, Klostermann – Laimer, Kampl, Szoboszlai – Nkunku, Forsberg, Poulsen

Club Brügge: Mignolet – Mata, Hendry, Nsoki, Sobol – Sowah, Rits, Balanta, Lang, Vanaken - De Ketelaere

Den här säsongen streamas alla matcher från Uefa Champions League på Telia och C More.