Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

TV: Diego Simeone: "Handlar inte bara om Juventus och Atlético"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ.  Atlético Madrid har med 5-0 vinsten över Malmö på Calderón tagit ett starkt grepp om gruppen. Men inget är klart menar Simeone.
- Den här gruppen handlar inte bara om Juventus och Atlético likt många trodde på förhand, vi har inte råd att underskatta någon, säger Simeone på presskonferensen inför matchen.

Efter fjolsäsongens succé har Atlético gjort ett flertal byten då David Villa och Diego Costa lämnat klubben medan spelare som Antonie Griezmann och Mario Mandzukic tillkommit.

Något som inneburit en del förändringar i hur laget nu spelar.

- Detta är något vi har förberett sedan försäsong, att försöka hitta nya kombinationer. Det handlar inte bara om att ta någon annans plats utan om att komma in i huvudet på den andra spelaren och förstå hur han tänker. Den här säsongen har vi även behövt hitta fler kombinationer i fjol handlade det mest om Koke - Costa och Gabi - Costa, men utan Diego Costa har vi nu fått involvera fler spelare och skapat ännu fler olika kombinationer i anfallet, säger Simeone under presskonferensen.

Efter att ha förlorat första gruppspelsmatchen mot Olympiakos har Atlético Madrid med två raka vinster tagit greppet om förstaplatsen i Grupp A.

Trots det tror Simeone inte att en vinst mot Malmö på tisdag skulle göra spanjorerna säkra i gruppen.

-  Om vi vinner imorgon tror jag inte att vi är säkra, det är en väldigt jämn grupp som inte bara handlar om oss och Juventus likt många förutspådde. Det är viktigt att inte underskatta någon då det inte kommer avgöras förrän i slutet och imorgon måste vi vinna.

Åge Hareide har tidigare uttryckt sin beundran över det Simeone har gjort i Atlético där han fått laget att spela som ett starkt kollektiv.

-    Det är alltid roligt och viktigt att folk uttrycker en beundran för det du gör och det är något jag tar till mig. I morgon gäller det för oss att göra exakt det som Åge har beundrats över tidigare för vi vet att det kommer bli en svår match och vi måste göra vårt yttersta för att vinna.

Malmö har hållit tätt på hemmaplan och Simeone fick frågan vem han tänker lita på i anfallet för att få hål på skåningarna. Blir det Griezmann som i ligaspelet i helgen fick två fullträffar mot Córdoba eller Raúl Garcia som kom in och gjorde mål i samma match.

- Både Griezmann och Raúl Garcia har gjort bra ifrån sig och återhämtat sig väl så det kan bli vem som av dem som får starta imorgon, det får vi se då. Kan även bli så att båda startar, säger Simeone under presskonferensen. 

Publicerad 2014-11-03 kl 20:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons