TV: Dortmunds poäng gav gruppseger - trots Arsenals storseger

Arsenal behövde hjälp på traven för att vinna grupp B, var på god väg, men Borussia Dortmund lyckades behålla platsen.

Nej, du blev bara tvåa, Arsène Wenger.

Arsenal jagade seger i grupp B och den lättare lottning i åttondelsfinalen som det medför. Då krävdes antingen seger mot Galatasaray borta samtdigt som Borussia Dortmund förlorade hemma mot Anderlecht. Om Dortmund tog en poäng krävdes en sexmålsseger för Arsenal.

Och dit var man halvvägs efter bara en halvtimme. Lukas Podolski satte 1-0 tidigt och sedan satte Aaron Ramsey två mål, varav det ena var ett riktigt vackert långskott. Då var Borussia Dortmund-Anderlecht fortfarande mållös.

I den andra halvleken satte Ciro Immobile 1-0 för Dortmund och gjorde därmed Arsenals match ointressant för toppstriden men när Alexandar Mitrovic kvitterade för Anderlecht i den 84:e minuten väcktes ett minimalt hopp. Det dog när Wesley Sneijder strax därefter reducerade för Galatasaray. Podolski slog till på nytt till 4-1 men gruppen slutade med målskillnadsseger för Borussia Dortmund före Arsenal. Anderlecht får spela vidare i Europa League.

Publicerad 2014-12-09 kl 22:52