I dag tog Didier Drogba revansch.

Anfallaren gjorde matchens enda mål mot det spanska superlaget.

- Vi har lärt oss, säger Drogba till Viasat.

2009 åkte Chelsea ut i semifinal mot Barcelona. Då var Didier Drogba helt galen och skrek: "Det är en jävla skam!"

I dag tog han revansch. På tilläggstid i den första halvleken gjorde Drogba matchens enda mål.

- Vi har lärt oss, vi har förbättrat oss från tre år sedan eftersom vi inte släppte in något mål, säger Drogba till Viasat.

- Nu är vi glada eftersom vi fick med oss ett bra resultat. 1-0 på hemmaplan är ett bra resultat. Vi ska åka dit och försöka göra ett till mål och gå vidare.

Barcelona hade som vanligt den allra största delen av bollinnehavet, de skapade de flesta målchanserna, de slog absolut flest passningar - men var något mer långsamma och omständliga än vanligt.

Därför lyckades Chelseas försvar stå upp bra mot Lionel Messi, Alexis Sanchez och Andres Iniestas försök. Och mitt i det vanliga spelövertaget lyckades Chelsea blixtra till med en snabb spelomvändning.

Frank Lampard snodde bollen från Lionel Messi på mittplan, hittade mycket vackert Ramires på vänsterkanten. Ramires tog ner bollen på bröstet, och precis när man trodde att han höll på att tappa kontroll över bollen slog han ett lågt inlägg med vänsterfoten som Didier Drogba slog in bakom Victor Valdez i Barcelonamålet.

I den andra halvleken blev Barcelonas spelövertag än större, men förutom ett par frisparkar från bra läge, lyckades de inte åstadkomma särskilt många farliga målchanser.

I slutminuterna höll dock Carles Puyol sånär på att nicka in kvitteringen, men Petr Cech gjorde en riktigt bra räddning.

Och på tilläggstid träffade Pedro Rodriguez stolpen och Busquets fick chansen att slå in returen - men sköt över.