TV: Efter dråpliga självmålet - City körde över Brügge

Det började bra för Manchester City mot Club Brügge.
Snart var det dock kvitterat - efter ett olyckligt självmål från John Stones.
De blåklädda tog sedan revansch i andra halvlek och besegrade Club Brügge med 4-1.

Manchester City inledde matchen starkt. Efter en längre sejour i Club Brügges straffområde, slog Joao Cancelo in en boll framför backlinjen. Phil Foden tog sig in framför mål och kunde stöta in bollen.

Men det blev snart tyngre för den engelska jätten. Ederson gjorde en skicklig räddning på ett skott från Brügge, men släppte returen. Hans Vanaken slog då ett inlägg, som Bernardo Silva satte fram foten för att rensa. Men det blev inte som planerat. Rensningen gick rakt i skallen på lagkamraten John Stones, som då nickade in bollen i eget mål. Ederson, som inte hunnit tillbaka efter förra räddningen, hade inte en chans att få tag i bollen.

Det bäddade för ett likaresultat i paus, trots ett spelmässigt övertag från City.

Men i inledningen av andra halvlek gjorde City ett nytt ledningsmål och Cancelo stod på nytt för assisten. Han slog in bollen till Riyad Mahrez, som med en distinkt nick satte in bollen från nära håll.

Efter dryga timmen blev Raheem Sterling inbytt för de blåklädda. Bara minuter senare punkterade han matchen när han satte in deras tredje mål för kvällen. Ilkay Gündogan slog in bollen längs marken, och Sterling behövde inte mer än sätta fram foten för att styra in den i mål.

Som av bara farten satte Gabriel Jesus matchens sista mål på stopptid och skrev slutresultatet till 4-1 för City, som toppar gruppen före PSG med två matcher kvar.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.