TV: Eto'o snodde Drogbas show - Chelsea vidare till kvartsfinal

Inför matchen handlade allt om Didier Drogba.
När matchen var igång var det Samuel Eto’o som presenterade sig.
Chelsea vann med 2–0 och är vidare till kvartsfinal.

Inför matchen handlade allt om en spelare. Didiger Drogba. Ivorianens återkomst till Stamford Bridge fick omåttliga proportioner.  Bara minuter innan matchen hyllades han stort av sin gamla klubb och sina gamla supportrar.

När matchen väl drog igång handlade det istället om en annan forward. Nämligen Samuel Eto’o. Det tog bara fyra minuter för 33-åringen att ge sitt Chelsea ledningen. Kanske var det en trigger för Chelseaforwarden att se hyllningarna av den gamle Chelseahjälten inför matchen.

Innan halvleken var slut hade Gary Cahill dunkat in 2–0 efter en hörna. Och fler mål än så blev det inte i matchen. Chelsea är vidare efter totalt 3–1.

Hur gick det för Didier Drogba då?

36-åringen gjorde inte särskilt stort väsen av sig och hade, liksom hela Galatasaray, svårt att skapa farliga målchanser. I den 67:e minuten varnades Didier Drogba. Nej, det var inte ivorianens kväll. Istället tillhörde kvällen Chelsea – och Samuel Eto’o.

Så här startade lagen:

Chelsea: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Willian, Oscar, Hazard, Eto'o.
Bänk: Schwarzer, Kalas, David Luiz, Mikel, Schurrle, Ba, Torres.

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Telles, Yekta, Melo, Selcuk, Sneijder, Burak, Didier Drogba.
Bänk: Ufuk, Burdisso, Ceyhun, Hajrovic, Umut, Hakan, Sabri Sarıoğlu

Publicerad 2014-03-18 kl 22:41