TV: Firmino segerorganisatör - Liverpool vann första kvartsfinalen

Roberto Firmino var på spelhumör.
Hemma mot Porto låg han bakom Liverpools båda mål i 2-0-segern.
- Ett väldigt bra resultat, säger tränaren Jürgen Klopp enligt Uefa.

Se båda Liverpools mål i tisdagens Sporten i spelaren ovan.

Under tisdagen tog Liverpool emot Porto när Champions Leagues kvartsfinalspel drog igång – och hemmalaget fick en drömstart.

Efter knappa fem minuters spel hittade Roberto Firmino fram till Naby Keita, som testade avslut från straffområdeslinjen. Skottet var inte speciellt välplacerat och såg ut att gå mitt på Iker Casillas i Porto-målet, men på vägen fram touchade bollen Oliver Torres och ställde Casillas totalt. 1-0 till Liverpool, som fortsatte att ösa på framåt.

Efter dryga 20 minuters spel kom Mohamed Salah fri med Casillas, men anfallarens lyftning över Porto-målvakten nådde inte hela vägen fram. I stället var det Firmino som skulle utöka Liverpools ledning några minuter senare.

Trent Alexander-Arnold spelade in bollen från höger i straffområdet och från nära håll kunde Firmino stöta in bollen i öppet nät.

Brassens mål blev halvlekens sista och Liverpool i ledningen inför matchens andra akt.

Halvlek nummer två bjöd inte på lika mycket i chansväg som den första och Liverpool fokuserade på att bevaka sin ledning. Närmast mål var Sadio Mané, men hans nätkänning i mitten av halvleken dömdes korrekt bort för offside.

I slutet av matchen tryckte Porto fram sina positioner, men laget lyckades inte hitta nätet och slutresultatet skrevs till 2-0 för Liverpool, som därmed skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen i Portugal.

Liverpools Jordan Henderson enligt BBC:

- Porto är ett bra lag, med bra spelare. Du kan se att de är farliga.

- Vi ville komma ut till andra halvlek och göra ett eller två mål till, men så blev det inte. Vi skapade inte så mycket och spelet var rätt hackigt. Överlag måste vi ändå vara nöjda med att få med oss 2-0 härifrån.

Liverpools tränare Jürgen Klopp enligt Uefa:

- Jag är glad. Det var den första av två intensiva matcher. Vi gjorde två fantastiska mål kontrollerade matchen för det mesta. 2-0 är ett väldigt bra resultat och vi höll nollan. Jag gillade matchen.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Milner - Fabinho, Henderson, Keita - Salah, Mane, Firmino.

Porto: Casillas - Telles , Felipe, Militão, Pereira - Otávio, Danilo, Óliver, Corona - Marega, Soares.