TV: Fördel Atletico inför returen - mittbacksduo klev fram

Serie A

Alvaro Morata kunde sänkt sin gamla klubb.
Men spanjoren dömdes bort – och i stället blev en mittbacksduo hjältar.

I spelaren ses Sporten med Atleticos 1-0.

Det är fördel Atletico Madrid inför returmötet i Champions Leagues åttondelsfinal mot Juventus. Den spanska huvudstadsklubben besegrade Juve med 2-0 på hemmaplan under onsdagen.

Målnollan spräcktes efter att Jose Gimenez vräkt sig fram och skickat in bollen i mål efter en tilltrasslad situation, med drygt 10 minuter kvar att spela. Strax därefter höll sig mittbackskollegan, Diego Godin, framme och sköt in 2-0, vilket ger Atletico ett gynnsamt läge inför returen.

Innan 1-0-målet hade Alvaro Morata, lånet från Chelsea, en nick i nät – men målet dömdes bort på grund av att anfallaren knuffat Chiellini i ryggen och spanjoren gick miste om hjälterollen mot sin gamla klubb.

Men det gick alltså vägen ändå.

Juventus bästa möjlighet i matchen skapades av Cristiano Ronaldo, som tidigt i den första halvleken fick fin träff på en frispark utifrån, men Jan Oblak sträckte då ut och fredade sitt mål. Under matchens slutminuter fick sedan Federico Bernadeschi avsluta ostört, efter framspelning av Cristiano Ronaldo - men återigen räddade Oblak.

Returen spelas den 12 mars.

Atletico Madrid: Oblak - Juanfran, Giménez, Godin, Felipe Luis - Koke, Thomas, Rodri, Saul Niguez - Diego Costa, Griezmann.

Juventus: Szczesny - De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Bentancur, Pjanic, Matuidi - Mandzukic, Dybala, Ronaldo