TV: Galatasarays vinst räckte inte - dubbla Ronaldomål

Efter ett snabbt Real-mål reste Galatasaray sig och vann med 3-2, men det räckte inte.

Real Madrid är i semifinal med totalt 5-3.

Galatasaray kommer till spel utan avstängde skyttekungen Burak Yilmaz när man ska försöka hämta upp underläget från första matchen och har Johan Elmander som är på väg tillbaka från skada på bänken.

I Real Madrid fortsätter Diego Lopez i mål samtidigt som Pepe ersätter avstängde Sergio Ramos i backlinjen. I anfallet får Gonzalo Higuain chansen före Karim Benzema och Luka Modric går in på Xabi Alonsos plats på mittfältet.

För Galatasaray kunde matchen knappast ha börjat sämre. I åttonde minuten tog sig Mesut Özil fram till högra hörnet på Galatasarays straffområde där han spelade fram bollen till Khedira som i sin tur passade in framför mål där Cristiano Ronaldo dök upp och petade in 1-0 till Real Madrid. Ett bortamål som innebar att Galatasaray behövde fem mål för att ta sig vidare.

Med knappt 35 minuter kvar av matchen kvitterade Galatasaray genom Emmanuel Eboue som drog till med ett av säsongens hårdaste skott. Diego Lopez var chanslös på ivorianens sträckta vrist och bollen letade sig upp i krysset.

Efter drygt 70 mintuers spel exploderade hemmapubliken i Istanbul två gånger på kort tid. Först gjorde Wesley Sneijder sitt första CL-mål för Galatasaray och bara en minut senare klackade Didier Drogba in 3-1 för Galatasaray som nu behövde två mål till för avancemang.

Real Madrid gjorde dock ytterligare ett mål av Ronaldo och luften gick ur turkarna som är utslaget ur årets turnering.

Se inslaget från matchen 7:34 in i klippet ovan

Publicerad 2013-04-09 kl 22:45