TV: Gudmundssons succé - Lille vidare till slutspel • Sevilla utslaget

Höjdpunkter: Lille gruppsegrare efter seger mot Wolfsburg
3:06
Höjdpunkter: Salzburg vidare efter vinsten mot Sevilla

Grupp G var vidöppen inför den sista omgången. Samtliga lag hade nämligen chans att ta sig vidare till Champions League-gruppspelet i vår. Sevilla behövde vinna borta mot Salzburg för att ta sig vidare, och samma förutsättningar gällde för Wolfsburg som tog emot Lille.

Ludvig Augustinsson spelade från start i Sevilla, som inte lyckades ro på den österrikiske storklubben. Noah Okafor gav Salzburg ledningen efter paus, och kort därefter blev läget ännu tyngre för gästerna då Joan Jordan fick syna det röda kortet. Med 40 minuter kvar att spela blev Augustinsson utbytt då Sevilla jagade mål, men utdelning uteblev. Sevilla förlorade matchen med 1-0 och missade därmed chansen att ta sig till slutspel - i stället får man rikta in sig på Europa League i vår.

Lille behövde bara ett oavgjort resultat för att ta sig vidare, men borta mot Wolfsburg visade den franska ligamästaren styrka. Burak Yilmaz gav gästerna ledningen redan efter tio minuter och med tjugo minuter kvar av matchen utökade Jonathan David ledningen.

Den tidigare Manchester United-talangen Angel Gomes gjorde 0-3 och i slutskedet av matchen tröstmålade Wolfsburg. Lille vann matchen med 3-1 och är därmed klart för CL-slutspel, vilket nog är glädjande nyheter för Gabriel Gudmundsson.

Svensken spelade nämligen från start under onsdagskvällen, fick 68 minuters speltid och kan nu se fram emot mer Champions League-fotboll efter nyår.