TV: Inter tog gruppspelets första seger - Bucha utvisad efter ful tackling

Inter tog Champions League-gruppspelets första seger när Viktoria Plzen besegrades med 2-0.
Samtidigt fick Plzens Pavel Bucha syna det röda kortet efter en ful tackling på Nicolo Barella.
- Bucha får kliva av efter den där alldeles för aggressiva tacklingen på Barella, säger C Mores kommentator Petter Pettersson.

2:32

Se Buchas röda kort i spelaren ovan.

Inter fick en tuff start på Champions League-äventyret förra veckan när man föll med 2-0 hemma mot Bayern München. Under tisdagen reste man till Tjeckien för borta möte med Viktoria Plzen och då fanns bara tre poäng som målsättning.

Det fick man tidigt fina förutsättningar för. Efter att nyförvärvet Francesco Acerbi missat ett jätteläge i den 17:e minuten, spelade Joaquin Correa fram Edin Dzeko i fint avslutsläge tre minuter senare. Bosniern visade sedan på klinisk avslutningsförmåga när han placerade in 1-0 till gästerna intill den bortre stolpen.

Innan halvtid var Dzeko nära på att utöka för Inter med sitt andra mål i matchen när han måttade avslut från straffområdeskanten, men Jindrich Stanek i Plzen-målet stod för en fin räddning. Henrich Mchitarjan var sedan framme på returen men hans skott blockerades. 1-0 stod sig in i halvtidsvilan.

Inter kom återigen nära ett 2-0-mål i inledningen av den andra halvleken. På ett frisparksinlägg av Alessandro Bastoni nådde Robin Gosens högst och fick till en bra nick mot mål. Stanek räddade första läget men sedan fick Milan Skrinar ett jätteläge på returen från nära håll. Dessvärre för Inter och Skriniars del kunde han inte rikta avslutet på mål, utan träffade burgaveln.

Hemmalaget fick sedan avsluta den sista timmen med en man mindre på planen. Pavel Bucha kastade sig in med sulan först i en duell med Nicolo Barella och italienaren blev liggandes i stora smärtor. Först delade domaren bara ut ett gult kort, men efter VAR-granskning ändrades det till rött kort.

- Bucha får kliva av efter den där alldeles för aggressiva tacklingen på Barella … Det där var absolut inte vad hemmalaget behövde, säger C Mores kommentator Petter Pettersson i sändningen.

Barella kunde fortsätta spela i tio minuter men ersattes sedan av Roberto Gagliardini.

Det utnyttjade Inter. Tio minuter efter det röda kortet slog Dzeko en öppnande pass till högerkanten där Denzel Dumfries hade löpt med upp i anfallet. Den nederländske högerbacken tog emot och avslutade sedan distinkt till 2-0 Inter.

Med tio minuter kvar att spela var Plzen nära ett reduceringsmål när inhopparen Fortune Bassey fick till en bra nick på ett inlägg. Men André Onana i Inter-målet sträckte ut med sin fulla längd och styrde ut nicken till en hemmahörna.

Matchen bjöd inte på några fler heta chanser eller mål därefter, och Inter tog gruppspelets första seger. Plzen, i sin tur, åkte på sin andra raka förlust efter att ha åkt på storstryk med 5-1 mot Barcelona förra veckan.

Inter klättrar i och med segern upp på andra plats i grupp C, samtidigt som Viktoria Plzen fortsätter vara jumbo. Härnäst väntar Barcelona för Inter och Bayern München för Viktoria Plzen.

Viktoria Plzen: Stanek - Havel, Hejda, Pernica, Jemelka - Kalvach, Bucha - Mosquera, Vlkanova, Sykora - Chory.

Inter: Onana - Skriniar, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozovic, Mchitarjan, Gosens - Dzeko, Correa.

Publicerad 2022-09-13 kl 20:46