TV: Juventus tappade mot Ajax - kryss i första CL-kvartsfinalen

Serie A

Ajax slog ut Real Madrid - och chockade i kväll Juventus.
Juventus ledde - men tappade till 1-1 i CL-kvartsfinalen.
- Vi kunde ha fått in ett avgörande mål, säger Juventus-målvakten Wojciech Szczesny enligt Football-Italia.

Milan

Ajax, som skrällde genom att slå ut Real Madrid i åttondelsfinalen, tog i kväll emot Juventus i första kvartsfinalmötet i Champions League. Inför avspark kablades tråkiga bilder ut med konfrontationer mellan polis och supportrar utanför arenan, men när matchen väl drog igång bjöds det på fin fotboll i Amsterdam.

Ajax hade inledningsvis ett stort bollinnehav och tryckte på framåt. Först pressade Hakim Ziyech Juventus-målvakten Wojciech Szczesny till en jätteräddning och därefter sköt Donny van de Beek tätt utanför polackens högra stolpe. Juventus var tillbakatryckt.

Men sedan lyfte Juventus genom ett par farliga omställningar och till slut kom ledningsmålet. Cristiano Ronaldo mötte ett precist inspel av João Cancelo i straffområdet och satte fram pannan till 1-0, vilket stod sig första halvlek ut.

Inledningen av andra halvlek blev däremot desto tyngre för Cancelo. Ytterbacken tappade bollen direkt till David Neres som stormade mot mål och läckert sköt 1-1 från distans. Därefter tog Juventus över igen.

Turin-klubben hade i slutet av andra halvlek chanser för ett segermål och i den 85:e minuten var inhopparen Douglas Costa närmast med ett stolpskott, då han rann igenom på vänsterkanten, men i slutändan blev olycklig.

Juventus fick därmed nöja sig med en poäng från första mötet med Ajax, men med ett gott besked om att Ronaldo åter är tillbaka i fullt slag efter en tids skadeproblem. Returen spelas på tisdag i nästa vecka på Juventus Stadium.

- Vi kunde ha fått in ett avgörande mål. Vi tappade i koncentration och de fick in ett kvitteringsmål, säger Juventus-målvakten Wojciech Szczesny enligt Football-Italia.

- Det är lite synd med resultatet, men vi gjorde en bra prestation. Vi var solida i defensiven och försökte att skada dem. Nu åker vi till Turin och måste vinna, fortsätter han.

Ajax: Onana - Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico - Van de Beek, de Jong, Schöne - Ziyech, Tadic, Neres.

Juventus: Szczesny - Cancelo, Bonucci, Rugani, Sandro - Bentancur, Pjanic, Matuidi - Bernardeschi, Mandzukic, Ronaldo.

-
-
Publicerad 2019-04-10 kl 22:52

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.