Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

TV: Lahm om Bayerns extremt korta backlinje: "175 cm är långt för mig"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Philipp Lahm tror inte att Bayern Münchens backlinje som bara är cirka 175 centimeter lång i snitt är ett problem.
- Vid frisparkar och görnor har vi självklart en nackdel men du ska alltid försvara som ett lag, säger han.

Philipp Lahm gör sinn 100:e match i Champions League när Bayern München ikväll gästar Juventus. Ett stort ögonblick för Lahm som blickar tillbaka över en lång karriär.

- Självklart vet jag att det är min 100:e Champions League-match. Då börjar du tänka på dina tidiga år, speciellt första matchen. Jag visade Arjen Robben ett foto när jag är väldigt, väldigt ung. Jag ser ut som en liten pojke. Du blir ännu mer glad då, när du har något att blicka tillbaka på.

I motståndarlaget för kvällen finns Mario Mandzukic. Anfallaren som spelade i Bayern 2012-2014 och vann dubbla cup- och ligatitlar samt Champions League och VM för klubblag.
- Vi ser fram emot att träffa "Mandzu" igen. Vi hade en fin period med honom och han var enormt viktig för oss när vi vann trippeln. Har du upplevt sådant tillsammans är det alltid härligt att träffas igen. Jag ser fram mot att träffa honom.

Lahm fick också frågor om Bayern Münchens backlinje. På grund av skador har laget på sistone mönstrat en elva där den bakre kvartetten inte varit längre än 175 centimeter i snitt. Något som kan vara ett problem, men som laget bör hantera säger Lahm.

- Som ett lag handlar det om att vi har skadade spelare och det är alltid tråkigt. Men vi kan inte göra något åt det. Managern väljer det bästa laget utifrån spelarna vi har. Jag vet inte vad snittlängden är, kanske 175 cm. För mig är det långt eftersom jag bara är 170 cm, skämtar Lahm och fortsätter:

- Men det är viktigare med spelarnas kvalitet. Spelarna här har kvaliteten för att spela i Champions League mot Juventus. Vid frisparkar och görnor har vi självklart en nackdel men du ska alltid försvara som ett lag. I vår backlinje finns det alltid någon annan som är längre än 180 cm, kanske även längre än 185 cm.

Publicerad 2016-02-23 kl 18:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons