TV: Lewandowski tvåmålsskytt i Dortmunds tunga seger

Dortmund mot Marseille på Westfalenstadion. Hemmalaget dominerade stort och Robert Lewandowski gjorde två av målen.

Dortmund tog en komfortabel seger mot Marseille.

Dortmunds tränare Jurgen Klopp satt på läktaren efter utvisningen senast mot Napoli, men det gick rätt bra för Dortmund ändå. Tyskarna bjöd på mycket fin fotboll och det unga Marseille hade inte mycket att sätta emot.

Dortmund började matchen bäst och tryckte på direkt i inledningen. Marco Reus var nära att ge laget ledningen omgående men det dröjde till den 19:e minuten innan den specielle målskytten Lewandowski höll sig framme och satte dit ledningsmålet. Dortmund bjöd på ett drömanfall och vikarierande vänsterbacken Durm spelade fram Lewandowski till målet.

Den andra halvleken var endast några minuter gammal när Marco Reus slog en frispark från långt håll. Marseillemålvakten Steve Mandanda bjöd på en målvaktstavla när han på något sätt lyckades styra in bollen i eget mål och 2-0 Dortmund var ett faktum.

I den 79:e minuten fick Dortmund straff efter att Marco Reus blivit neddragen. Straffen tog Lewandowski hand om och dödade därmed matchen.

Dortmund vann matchen med 3-0 och eftersom Arsenal vann sin match mot Napoli är det nu helt öppet i grupp F. Nästa match för tyskarna är borta mot Arsenal medan Marseille tar emot Napoli på hemmaplan.

Publicerad 2013-10-01 kl 22:38