TV: Liverpool avancerar - trots Inter-seger

Lautaro Martinezs drömmål gav Inter segern på Anfield.
Men Liverpool tog sig vidare till Champions League-kvartsfinal med sammanlagt 2-1.
- Vi ska vara väldigt glada att vi är vidare, säger Virgil van Dijk till Telia och C More.

2:46
van Dijk: "Vi förlorade och vi är inte glada"
2:24
Robertson: "Vi måste vara bättre än i kväll för att nå våra mål"
Inter - Empoli
Inter
Empoli
STREAMA PÅ MÅNDAG

Liverpool tog emot Inter i den avgörande matchen för avancemang till kvartsfinal i Champions League. Den första åttondelen spelades i Milano, och då var det gästerna som vann med 2-0. De hade därmed en fördel med sig in i returen.

Inter inledde matchen piggt och kom tidigt upp i anfallet och avslutade mot Alisson Becker. Dock var det utan att det blev riktigt farligt.

Efter 25 minuter spelade fick matchen pausas. Personer från publiken hade påkallat uppmärksamhet från planen och lagläkare skickades upp till läktaren, med en hjärtstartare. Lagen blev kvar på plan och efter ett par minuter hördes publiken i närheten av den händelsen applådera. Matchen kunde sedan återupptas.

Nästan direkt fick Liverpool en frispark i ett offensivt läge. Trent Alexander-Arnolds boll nåde fram till Matip, vars nick gick i ribban. Det var matchens hetaste målchans så långt, men med en halvtimme spelad var det ännu 0-0 på Anfield.

Det sista som hände i första halvlek var ännu en frispark i offensivt läge för Liverpool. Alexander-Arnold gick den här gången direkt på skott och bollen seglade strax utanför den vänstra stolpen. Domaren blåste sedan direkt för paus.

Efter paus kom snart Mohamed Salah till en vass chans. Intermålvakten Samir Handanovic gick ut för att få bort bollen från Diogo Jota, men den hamnade i stället hos Salah. Hans avslut gick dock i stolproten och nollan förblev intakt.

Trots spelövertag för Liverpool lyckades Inter komma till en målchans med knappa timmen spelad. Det var då Lautaro Martinez som kom till avslut, men skottet blev svagt och rullade utanför målburen.

Men snart lyckades han bli målskytt ändå. Precis utanför straffområdet fick han bollen till sig och avslutade på första tillslaget. Bollen seglade över försvararna upp i krysset.

Vad var det jag sa? Att han (Martinez) varit iskall i 60 minuter. Han bara vänder och följer med bollen, han tar inte ens emot bollen, och avslutar på första tillslaget. Fantastiskt. Chanslöst givetvis för Alisson, säger C Mores expertkommentator Hasse Backe.

Lyckan över drömmålet blev dock inte lång för Inter. Redan i första halvlek hade Alexis Sanchez varit på gränsen i sina tacklingar. En brytning direkt efter målet resulterade i en varning och det var hans andra i matchen. Han fick därmed lämna plan och Inters ledning, som gav 2-1 i sammandraget, följdes av att de blev en man kort.

Han har ju ingen koll på hur han ska bete sig. Hela första halvleken har han kastat sig in. Han fullföljer med utsträckt ben. Han är för rutinerad, med ett gult kort från första 45… det är alldeles för oprofessionellt av en så rutinerad spelare, säger Backe.

Salah bjöd snart därefter på ännu en stolpträff, efter att ha försökt sig på ett avslut med vänstern. Även nyförvärvet Luis Diaz kom nära 1-1, när klockan tickat upp till stopptid. Alexander Arnold slog in bollen och Diaz kom till avslut, men Arturo Vidal var framme och blockerade, vilket resulterade i att bollen gick långt över ribban.

Det var den sista vassa chansen för Liverpool. Inter vann därmed med 1-0, men tack vare 2-0-segern från första mötet går Liverpool vidare till kvartsfinal med sammanlagt 2-1.

Vi förlorade och vi är inte glada över det såklart, men vi ska vara väldigt glada att vi är vidare till kvartsfinalen, det är känslan vi måste ha nu. Jag är väldigt besviken över att vi förlorar matchen och också på hur vi gör det, med chanserna vi har. Sättet vi spelar känner jag är lite slarvigt, men vi är vidare, det är det viktigaste, säger Virgil van Dijk till C More efter matchen.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Jones, Fabinho, Thiago - Salah, Jota, Mané

Inter: Handanovic - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Vidal, Brozovic, Calhanoglu, Perisic - Martinez, Sanchez

-
-
Publicerad 2022-03-08 kl 23:47

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.