TV: Liverpool klart för semifinal - efter målkalas och kryss mot Benfica

Liverpool är klart för semifinal i Champions League.
Det står klart efter 3-3 i onsdagens returmöte på Anfield, då Liverpool vann det första mötet med 3-1.
- Vi är vidare och det är det enda som jag är intresserad av ikväll, säger Jürgen Klopp till C More.

Se höjdpunkterna från Liverpool-Benfica i spelaren ovan.

6:36
Höjdpunkter: Liverpool vidare till semifinal efter oavgjort mot Benfica
2:27
Klopp: "Att vi gick vidare är det enda jag bryr mig om"
2:58
Tsimikas: "Villarreal kommer att vara en tuff motståndare"

LÄS ÄVEN: Manchester City vidare till semifinal efter kryss mot Atlético Madrid.

Liverpool reste förra veckan till Estadio da Luz i Lissabon för att möta Benfica i Champions League-kvartsfinalernas första möte. Slutresultatet skrevs till 3-1 Liverpool, efter mål av Ibrahima Konaté, Sadio Mané och Luis Díaz.

Under onsdagskvällen väntade returmötet i Liverpool. Då gjorde hemmalaget hela sju (!) förändringar i startelvan. Storstjärnorna Mohamed Salah, Sadio Mané, Fabinho, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Andrew Robertson och Thiago inledde alla matchen på bänken.

Men det gjorde ingenting för Liverpools del. Hemmalaget kontrollerade matchbilden direkt från avspark och efter 21 minuter hade de tagit ledningen. Ibrahima Konaté nickade in 1-0 på hörna, och målet var läskigt likt hans 1-0-mål i Lissabon förra veckan. Fransmannen nådde högst på hörnan vid den bortre stolpen och nickade in ledningsmålet.

Det är som att man vill att repriserna ska rulla från förra veckan. Det är otroligt fint, från samma position (som i senaste mötet) och samma typ av nick. Man tänker att Benfica borde ha lärt sig från förra veckan, säger experten Olof Mellberg i Telia och C Mores sändning.

Bara tio minuter senare kvitterade Benfica, dock. Goncalo Ramos blev friställd mot Alisson Becker och placerade säkert in 1-1 med sitt första Champions League-mål någonsin.

Strax innan halvtid höll Liverpool på att återta ledningen. Naby Keita måttade skott från en bit ut, men avslutet smet precis utanför och ställningen in i halvtid var 1-1.

Men tio minuter in i den andra halvleken kunde Benfica inte hålla emot längre. Målvakten Odysseas Vlachodimos stod för en tavla när han tappade ut bollen i ohotat läge. Jan Vertonghen misslyckades därefter med sin rensning som gick rakt ut på Diogo Jota på vänsterkanten, som skickade in ett inlägg i Benficas straffområde där Roberto Firmino mötte upp och enkelt kunde sätta 2-1 från nära håll.

Ytterligare tio minuter senare hade Liverpool även fått in trean. En frispark från Kostas Tsimikas hittade fram till Firmino vid den borte stolpen, som ostört kunde placera in 3-1 på volley och bli tvåmålsskytt.

Benfica fick sedan in en reducering med 20 minuter kvar att spela av matchen genom ukrainaren Roman Jaremtjuk, och kort därefter även ett kvitteringsmål genom Núñez. Men trots de två målen var den totala ställningen 6-4 i Liverpools favör, och Liverpool var i det anseendet aldrig riktigt hotat.

Slutresultatet skrevs sedermera till 3-3 och Liverpool är vidare till semifinal där Villarreal väntar. Alla förutsättningar för semifinalerna hittar du här.

- Jag valde startelvan. Jag valde att kasta ihop det här laget utan någon matchförberedande träning. Jag tycker att de gjorde bra ifrån sig i majoriteten av matchen, jag gillade det. Men sedan ledde vi med 3-1 - och då kommer nästa utmaning som människor. Man tror att man är vidare, vi har bra bollinnehav, Benfica attackerar oss inte riktigt. Sedan passar man bollen på fötterna på dem och man är inte organiserat. Då gör de mål. 3-3, säger Jürgen Klopp till C More och fortsätter:

- Men vi är vidare och det är det enda som jag är intresserad av ikväll.

Liverpool: Alisson - Gomez, Matip, Konaté, Tsimikas - Milner, Henderson, Keita - Diaz, Firmino, Jota.

Benfica: Vlachodimos - Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Goncalves, Taarabt, Weigl; Everton, Ramos; Nuñez.

Den här säsongen streamas alla matcher från Uefa Champions League på Telia och C More.