TV: Liverpool körde över Porto - klart för semifinal

Merseysidelaget vann dubbelmötet med 6-1 och är därmed klart för semifinal.
Där drabbar Liverpool samman med Barcelona.
- Det ser jag fram emot, säger tränaren Jürgen Klopp till BT Sport enligt BBC.

Se de första tre målen från matchen i Sporten i spelaren.

Liverpool hade övertaget mot Porto inför returmötet i Portugal. Laget vann den första matchen med 2-0 på hemmaplan.

Men Porto öppnade starkt i den andra matchen. Laget pressade Liverpool rejält och kom till flertalet bra läger. Enligt Uefa ledde Porto chansstatistiken med 13-0 efter dryga 25 minuter. Då vaknade Liverpool till liv.

Stjärnan Mohamed Salah tog emot bollen i straffområdet och spelade fram till Sadio Mané. Senegalesen satte dit 1-0, men det dömdes först bort med anledning av offside. Efter VAR-granskning korrigerade domaren Danny Desmond Makkelie sitt beslut och 1-0 var ett faktum. Ett mål som betydde mycket för matchutgången. Vid det tillfället behövde Porto göra fyra mål för att ta sig vidare.

Efter halvtid utökade Liverpool. Trent Alexander-Arnold slog en briljant passning till Mohamed Salah, som kom fri. Den kvicke anfallaren gjorde inget misstag och placerade in 2-0.

Kort därefter reducerade Portos Eder Militão. Backen nådde högst på en hörna och nickade in 2-1. Men då gick Liverpool på knock. I den 77:e minuten satte Roberto Firmino dit 3-1 och i slutet gjorde Virgil van Dijk 4-1. Det innebar 6-1 i dubbelmötet och Liverpool är klart för Champions League-semi och där möter man Barcelona.

- Det är första gången jag möter Barcelona, bortsett från vänskapsmatcher. Jag ser fram emot det, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp till BT Sport enligt BBC.

Porto: Casillas - Militão, Pepe, Felipe, Alex Telles - Corona, Danilo, Héctor Herrera, Otávio, Brahimi - Marega.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Milner - Salah, Mané, Origi