TV: Liverpool körde över Rangers – Salah historisk: "Nu känner vi igen honom"

14 minuter på planen behövde han.
Sedan hade Mohamed Salah gjort hattrick på Ibrox.
- Nu känner vi igen honom, säger Olof Mellberg om Salah.

6:46

Avbryt
Försök igen

Förra veckan besegrade Liverpool Rangers på Anfield. Ikväll ställdes de mot varandra igen, denna gång i Skottland på Ibrox.

När startelvorna släpptes stod det klart att Liverpools stora stjärna, Mohamed Salah förpassades till bänken. Totalt gjorde Klopp sex förändringar jämfört med den elvan som startade i lagets förlust mot Arsenal i ligan senast.

Trots bänkningen skulle det mesta handla om det Salah uträttade på planen, ändå.

Väl igång på Ibrox var det Rangers som fick iväg det första skottet på mål men det var ett tamt sådant från Fashion Sakala.

Men det nästkommande skottet på mål skulle vara desto bättre från Rangers, Scott Arfield kom framstörtande från mittfältet och placerade skottet i Alissons bortre hörn fram till 1-0 för Rangers.

Men svaret från Liverpool kom omgående. Roberto Firmino nickade in en hörna väl slagen av Kostas Tsimikas.

Rangers fortsatte dock att vara det bättre laget och var närmare att ta ledningen under den första halvleken. Precis innan halvtidsvilan drabbades dock hemmalaget av ett bakslag när mittbacken, Connor Goldson tvingades kliva av med en skada.

- Rangers är på det stora hela det bättre laget tycker jag, de skapar lite vassare chanser, Liverpool måste lyfta ganska rejält, säger Telia och C Mores expertkommentator, Olof Mellberg efter 45 spelade minuter.

I upptakten av den andra halvleken fullbordade Liverpool sin vändning och det var återigen Robertp Firmino som gjorde mål. I sändningen hyllades han av Olof Mellberg

- Ingen tillfällighet att det är Firmino som gör målet, det syns så tydligt vem som har den extra energin i Liverpool just nu och vilka som inte har det, han är en otroligt viktig spelare för Liverpool.

Roberto Firmino fortsatte sedan sin lekstuga i Skottland. När Liverpool sedan gjorde 3-1 stod brassen för en klackassist fram till Darwin Nunez som placerade in bollen.

Kort därefter byttes Mohamed Salah in och då gav han svar på tal.

Han behövde bara 14 minuter på sig för att göra ett hattrick och Liverpool klev då upp i en 6-1-ledning.

- Snacka om att sätta ner foten och visa att han inte ska vara någon annanstans än på planen i den röda tröjan, säger Telia och C Mores kommentator Adam Pinthorp.

Experten Olof Mellberg fyller i:

- Nu känner vi igen honom, detta är ett gammalt klassiskt Salah-avslut, bestämd curl i bortre – otagbar för McGregor.

Salahs hattrick gör honom historisk i Champions League-sammanhang. Det var nämligen det snabbaste hattricket som gjorts i turneringen, Sex minuter och 12 sekunder skiljde mellan mål nummer ett och mål nummer tre, detta skriver BT Sport.

Även Harvey Elliott skulle bli målskytt fram till slutresultet 7-1.

Klopp var efter matchen myckert nöjd med Mohamed Salahs insats men så chockad över hans hattrick var inte tysken.

- Mo är en enastående spelare - det vet vi alla och i dag visade han det, säger han till BT Sport.

Rangers: McGregor - Tavernier, Goldson, Davies, Barisic - Jack, Lundstram, Arfield - Kent, Colak, Sakala.

Liverpool: Alisson - Gomez, Van Dijk, Konaté, Tsimikas - Henderson, Fabinho - Carvalho, Nunez, Firmino, Eliott.

Champions League streamas på Telia och C More.