TV: Mål efter tre minuter bäddade för seger för Wolfsburg

Wolfsburg öppnade målskyttet redan efter tre minuter.
Det var grunden för att besegra RB Salzburg med 2-1.
Därmed lever tyskarnas chans att ta sig vidare i Champions League.

Wolfsburg lät inte första målet vänta på sig när de tog emot Salzburg i Champions League-gruppspelet. Tre minuter dröjde det innan Ridle Baku petade in 1-0. Bollen spelades upp på högerkanten och gled längs hela mållinjen innan Baku dök upp vid bortre stolpen och avslutade anfallet i mål.

Men ledningen speglade inte matchbilden som följde. Det var Salzburg som hade kommandot och styrde spelet. Efter en halvtimme spelad kom också kvitteringen, när Maximilian Wober hittade fram till mål. Det var också likaläge när lagen gick till paus.

I den andra halvleken var det sedan mer öppet spel, och både lagen spelade sig fram till chanser. Ett nytt ledningsmål blev det först efter en timme. Då visade Lukas Nmecha upp sig med ett vackert långskott in i mål för Wolfsburg.

Ledningen ledde till att Salzburg forcerade i matchens slutskede. Wolfsburg fick in ny energi från inhoppare, lyckades stå emot och själva bjuda på ett par kontringar. Det kan också antas vara motiverande att en seger krävdes för att ha chans på fortsatt CL-spel efter gruppspelet.

Wolfsburg höll ut till slutsignal och kunde räkna hem en 2-1-seger. Det följdes av stora jubel från publiken och laget självt.