TV: Målkalas när Juventus besegrade Zenit - säkrar slutspelsplats

Det blev målrikt när Juventus tog emot Zenit.
Paulo Dybala blev tvåmålskytten när den italienska giganten segrade med 4-2.
Det innebär att de har säkrat en plats i Champions Leagues slutspel.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan

Det var Juventus för hela slanten direkt från start när de pressade Zenit högt på offensiv planhalva. Efter tio minuter kom utdelningen när Paulo Dybala fick in bollen till 1-0.

Ledningsmålet fick dock inte hemmalaget att slå av på takten, utan de fortsatte dominera matchen. Dybala höll en hög nivå och spelade bland annat fram Alvaro Morata till ett läge, där den sistnämnde misslyckades med att få bollen på mål.

Men när chansen väl kom för gästerna, så tog Zenit den. De kom fram till en kvittering efter knappa halvtimmen efter ett självmål från Leonardo Bonucci. Det gör honom till den första spelaren att göra mål på Juventus i den här säsongens Champions League-spel.

Efter paus var det tydligt att Juventus inte ville nöja sig med ett oavgjort resultat. De anföll frenetiskt och kom även till flertalet målchanser.

I ett av många försök blev Federico Chiesa fälld när han dribblade sig in i straffområdet från vänsterkanten. Det var då Dybala som klev fram - och brände straffen när han satte den utanför mål. Domaren uppmärksammade dock att Zenit-spelarna gick in i straffområdet för tidigt och Juventus-anfallaren fick en ny chans. Då fick han till en betydligt bättre straff med sitt andra mål för kvällen.

Federico Chiesa punkterade sedan matchen till 3-1. Ett mål som kom lägligt, efter att Zenit hade forcerat för en kvittering. Det följdes även upp av en fullträff från Morata till 4-1.

Med drygt 80 minuter spelade fick Dybala gå av, och in på plan kom istället Dejan Kulusevski. Svensken gjorde inget större avtryck, mer än att han drog på sig en varning.

Dock skulle Zenit komma att snygga till siffrorna till 4-2. De får därmed en något bättre målskillnad med sig framåt i gruppspelet. För Juventus del innebär segern att en plats i CL- slutspelet är säkrad efter fyra raka vinster. Zenit ligger kvar på tre poäng före Malmö FF på noll poäng.

Juventus: Szczesny - Danilo, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro - Chiesa, McKennie, Locatelli, Bernardeschi - Dybala, Morata.

Zenit: Kritsyuk - Chistiakov, Lovren, Rakitsky - Sutormin, Barrios, Wendel, Karavaev - Mostovoy, Claudinho, Azmoun

Den här säsongen streamas alla matcher från Uefa Champions League på Telia och C More.