TV: Mållös historia mellan Lille och Wolfsburg - efter VAR dömt bort läckert mål

Det blev en mållös historia mellan Lille och Wolfsburg i grupp G.
Lille hade ett mål i nät - men det dömdes bort och matchen slutade 0-0.

Fjolårets Ligue 1-mästare Lille var tillbaka i Champions League efter att ha missat turneringen säsongen 2020-21. Men det var inget sprakande spel vare sig Lille eller gästerna Wolfsburg bjöd på i den första halvleken.

I halvtid stod det 0-0. Wolfsburg hade bollinnehavet medan Lille hade flest chanser. Men den andra halvleken, i sin tur, var något mer levande.

För i början av den andra halvleken förvaltade Lille snabbt ett Wolfsburg-misstag. Angel Gomes vann bollen från Ridle Baku och skickade iväg en långboll mot anfallarna. Jonathan Ikoné mötte upp och nickade ner bollen till Jonathan David, som i sin tur placerade bollen mellan Wolfsburg-målvaktens ben till 1-0. Målfirandet bröts upp tämligen snabbt, dock, och efter VAR-granskning dömde domaren istället inkast. Bollen hade varit över linjen innan Gomes vunnit den från Baku.

Med timmen spelad blev gästerna sedan decimerat när backbjässen John Brooks drog på sig sitt andra gula för kvällen och fick syna det röda. Mitt i Lilles press blev Wolfsburg en man mindre och fick det ännu tuffare.

Lille fortsatte att ånga på. Lagets skyttekung från i fjol, Burak Yilmaz, fick ett gyllene läge att ge hemmalaget ledningen strax efter utvisningen när en hörna skarvades vidare till Yilmaz - som fick nicka ostört från nära håll. Koen Casteels i Wolfsburg-målet stod dock rätt i målet och kunde rädda nicken.

Wolfsburg lyckades till slut hålla ut och matchen förblev en mållös historia. Slutresultatet skrev till 0-0, och eftersom Salzburg och Sevilla även de kryssade står alla lag i gruppen på en poäng efter den första omgången.

Lille: Grbic - Celik, Fonte, Botman, Mandava - David, Andre, Xeka, Ikone - Gomes, Yilmaz.

Wolfsburg: Casteels - Mbabu, Lacroix, Brooks, Roussillon - Guilavogui, Arnold - Baku, Philipp, Steffen - Weghorst.

Den här säsongen streamas samtliga matcher från Uefa Champions League exklusivt hos Telia och C More.