TV: Malmö utklassat i Madrid - 5-0 för Atlético

Bollen studsade i ribban och räddades på mållinjen - men Malmö FF klarade första halvlek.

Direkt efter paus föll fortet och Atlético Madrid rusade iväg till 5-0.

Borta mot Juventus höll Malmö nollan i en timme.

Den här gången siktade Malmö på att hålla ut matchen ut. Det höll i en halvlek.

- Mot lag som Atletico måste vi vara kompakta för att ha en chans. Det var vi inte i dag, sade Malmös tränare Åge Hareide i Viasat.

Men i den 48:e minuten hittade Arda Turan fram till Koke, och den spanske landslagsmannen var säker när han sköt 1—0 till hemmalaget.

Malmöspelarna har varit tydliga med att det är på hemmaplan laget ska ta sina poäng i Champions League. Men stärkta av den senaste tidens framgångar pratade de inför matchen på Vicente Calderón om att det visserligen var en riktigt svår uppgift, men att en skånsk seger borta mot Atlético Madrid faktiskt var möjlig.

Tuffare uppgift

Med facit i hand är det läge att konstatera följande: Juventus i Turin i all ära, en match borta mot det regerande spanska mästarlaget — CL-finalist i våras — var förmodligen en ännu tuffare uppgift för Malmö FF:s i sammanhanget orutinerade gäng.

- Vi kom inte upp i normal standard och den nivå vi haft tidigare och då blir det tyvärr så här. Vi får dra lärdom av detta, säger anfallaren Markus Rosenberg till TV 6.

- Vi möter ett väldigt bra lag och blev trötta.

Det svenska mästarlaget inledde planenligt försiktigt och koncentrerat, med sin raka fembackslinje och toppduon Markus Rosenberg—Isaac Kiese Thelin redo att hugga på de chanser som kunde tänkas bjudas. Thelin fick i väg ett avslut på mål, om än svagt, redan efter 42 sekunder.

De ljusblå visade stundtals prov på fina kvaliteter, men den uppskattningsvis 2 000 personer stora MFF-klacken fick se sitt lag jaga alltmer boll ju längre matchen led. Atlético Madrid sårade sina gäster såväl via kanterna som centralt.

En tidsfråga

Frågan om ett ledningsmål blev en tidsfråga, och när det kom orkade Malmö inte svara.

I stället satte Mario Mandzukic 2—0 på ett inspel från Koke i den 61:a minuten.

3—0 kom dryga minuten senare. Antoine Griezmann, som drog ett skott i ribban i första halvlek, sköt rakt på MFF-målvakten Robin Olsen. Bollen gick upp i luften, över Olsen — och in i mål.

Atléticos nyförvärv Griezmann och Mandzukic har under säsongsinledningen fått kritik för att de varit svaga framför mål. Det blev Malmö som fick betala när de väl bestämde sig för att bjuda sin hemmapublik på fest.

Med fem minuter kvar anslöt sig mittbacken Diego Godín till festen när han nickade in 4—0 på en hörna, och på tilläggstid pricksköt inhopparen Alessio Cerci slutresultatet 5—0.

- Vi fick springa väldigt mycket och då är det lätt att det trillar in bollar, säger Rosenberg.

Närmast väntar Brommapojkarna och Åtvidaberg i den allsvenska avslutningen, sedan är det dags för Atletico Madrid igen — på hemmaplan.

- Nu måste vi rensa våra huvuden, sade Hareide.

- Vi måste våga mycket hemma mot Atletico Madrid.

Malmö: Olsen - Tinnerholm, Johansson, Halsti, Helander, Ricardinho - Eriksson, Adu, Forsberg - Rosenberg, Kiese Thelin.

Atletico Madrid: Moya - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira - Suarez, Koke, Saul, Turan - Griezmann, Mandzukic.

Publicerad 2014-10-22 kl 22:58