TV: Messi tvåmålsskytt när Xavi slog vinstrekord

Barcelona vann hemma mot Milan efter att Lionel Messi gjort mål igen.

I och med vinsten har Xavi vunnit fler Champions League-matcher än någon annan.

Sju av de senaste 22 mötena mellan Barcelona och Milan har spelats de senaste två åren. Det är alltså två lag som är vana vid att spela mot varandra. Lionel Messi hade inte gjort mål på fyra matcher innan matchen mot Milan. För att vara Messi är det en evighet. Men idag gjorde argentinaren mål igen - och dessutom två stycken.

Barcelona började matchen med att, precis som vanligt, ha mycket boll. Men Milan var på inget sätt ofarliga. I den 30:e minuten skickade Barcelona in en boll i straffområdet mot Neymar. Brassen föll i en närkamp med Abate och domaren blåste straff. Straffen tog Lionel Messi hand om och 1-0 var ett faktum.

En stund senare var det dags för nästa mål. Sergio Busquets nickade in Barcelonas andra mål för kvällen från en omarkerad position i straffområdet. Av reprisbilderna att döma såg Busquets ut att kunna befinna sig i misstänkt offsideposition.

Strax innan halvtid tog sig Milan in i matchen igen då Kaká drev bollen längs vänsterkanten och skickade in ett lågt inspel som Barcelonas mittback Gerard Pique styrde in i eget mål.

I den andra halvleken tryckte Barcelona på ordentligt och endast Milanmålvakten Abbiati stoppade hemmalaget från att göra flera mål. Till slut kunde inte ens Abbiati stå ivägen, i den 83:e minuten gjorde nämligen Messi sitt andra mål för dagen. Messi väggspelade med Fabregas och väntade sedan ut Abbiati innan han satte 3-1 för Barca.

I och med vinsten slog Xavi ett nytt rekord i Champions League om antalet vinster. Xavi delade tidigare rekordet med Raul men har nu med sina 80 vinster vunnit fler matcher i turneringen än någon annan.

Barcelona leder nu gruppen med sina tio poäng och är klara för åttondelsfinal för tionde säsongen i rad. Milan ligger tvåa i gruppen men jagas av Ajax och Celtic.

Barcelona: Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis, Messi, Neymar

Milan: Abbiati - Abate, Zapata, Mexes, Emanuelson - Poli, Montolivo, De Jong, Muntari - Kakà -  Robinho

Publicerad 2013-11-06 kl 22:53

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.