TV: Napoli skriver historia - klart för första CL-kvartsfinalen

Serie A

Napoli har skrivit historia.
Efter seger mot Eintracht Frankfurt är den italienska toppklubben klart för sin första kvartsfinal någonsin i Champions League.

Napoli tar ledningen hemma mot Frankfurt - Osimhen nickar in 1-0

Det första mötet i åttondelen mellan Napoli och Frankfurt, som spelades i Tyskland, slutade 2-0 till italienarna. Därmed hade Neapel-klubben ett övertag inför returen.

Från start fanns bland andra anfallsstjärnan Victor Osimhen, som nätade i det första mötet lagen emellan, och vid sin sida hade han Khvicha Kvaratskhelia.

Och den förstnämnde kom att som tvåmålsskytt bli matchens man när Napoli vann med 3-0 (totalt 5-0) och tog sig vidare till kvartsfinal. Ett avancemang som innebär att laget skriver historia. Det är nämligen första gången "Partenopei" tagit sig till en kvartsfinal i Champions League.

När matchen drog igång satte Napoli press omgående. Kvaratskhelia tog sig in i offensivt straffområde i elfte matchminuten och drog till med ett högerskott som Kevin Trapp kunde rädda.

- Oj, vilka ytor det uppstår i Eintrachts försvar, sade C Mores expert Olof Mellberg.

Bara minuter senare var det dags igen. Samme Kvaratskhelia tog sig fram på nytt och försvararna hade problem med att stoppa honom. Han kom ur vinkel en aning och fick loss ett skott som målvakten räddade.

I den 31:a matchminuten höll Frankfurt på att få en rejäl målchans. Mario Götze var på väg att frispelas mot Alex Meret i Napolimålet.

- Vad gör Götze!? Han springer ifrån bollen. Vilken möjlighet, sade C Mores kommentator Adam Pinthorp.

Men på tilläggstid i den första halvleken var det dags för ett Napolimål. Victor Osimhen nådde högst på ett inlägg och nickade in 1-0 för de blåklädda. Målet är hans tredje i Champions League. Han har spottat in mål den här säsongen och står på 22 fullträffar på 27 matcher totalt. Osimhen jagas av klubbar som Manchester United och PSG.

- Det inlägget gör det svårt för försvararna. Otroligt häng, starkt gjort. Se höjden han har. Så imponerande, sade C More-experten Mellberg.

Även C Mores gästexpert Henrik Larsson imponeras av Osimhen.

- Det där är ett riktigt, riktigt bra avslut. Den är långt upp i luften, han behöver komma långt bak och kan inte få så mycket fart på den, utan bara försöka styra. Det är ett fantastiskt avslut, sade han i sändningen.

- Vi pratade lite om vad hans agent gör just nu, ja. Han kollar nog på telefonen och bara mår just nu, fyllde Kim Källström i.

Osimhen var dock inte färdig för kvällen. Den andra halvleken hann knappt börja innan han slog till med ett andra mål. Han blev serverad i straffområdet och kunde raka in 2-0 från nära håll.

- Han är i storform och har en fantastisk säsong bakom sig, säger Mellberg i sändningen.

I den 65:e minuten tilldelades hemmalaget en straffspark. Piotr Zielinski klev fram och skickade kyligt in 3-0 mitt i målet.

Med tio minuter kvar av ordinarie speltid byttes tvåmålsskytten Osimhen till stående ovationer.

- En riktigt bra match på alla sätt och vis. Ett ständigt hot med sin rörelse, sin energi och sina djupledslöpningar.

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Mário Rui - Anguissa, Lobotka, Zielinski -  Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Frankfurt: Trapp - Buta, Ndicka, Tuta - Knauff, Rode, Sow, Lenz - Götze, Kamada; Borré