TV: Nu är Messi bästa CL-slutspelsmålskytt genom tiderna

Alexis Sanchez gjorde sina två första Champions League-mål och Leo Messi sitt 19:e slutspelsmål i Champions League

Barcelona dominerade matchen, eller i alla fall bollinnehavet, totalt i den första halvleken utan att komma till några chanser. Bayer Leverkusen försvarade sig tajt, men med en kanska hög backlinje. Det utnyttjade katalanerna i slutet av den första halvleken när Leo Messi slog en lång djupledsboll som Alexis Sanchez tog med sig och satte 1-0 mellan benen på Leverkusenmålvakten Benrd Leno. Hans första Champions League-mål.

I den första halvleken hade Barcelona över 75 procents bollinnehav och så inleddes även den andra. Men det spelade ingen större roll. I en kontring slog inlånade Tottenhamspelaren Vedran Corluka ett inlägg som Michal Kadlec nickade i mål till 1-1 tidigt i den andra halvleken.

Det oavgjorde resultatet stod sig dock bara några minuter innan Alexis nätade igen efter att ha rundat målvakten i ett friläge.

I slutet av matchen fastställde Leo Messi slutresultatet till 3-1. Ett mål som sannolikt kommer att bli väldigt kostsamt för tyskarna. Nu måste man göra minst tre mål på Camp Nou i returen.
Målet innebar också att Messi passerar Raul och Andrej Sjevstjenko som gjort 18 mål i Champions Leagues slutspel. Messi har nu gjort 19.

Publicerad 2012-02-15 kl 00:59