TV: Oavgjort efter straffdrama - Leipzig räddade poäng i sista sekund

André Silva missade straff för RB Leipzig mot PSG - med Emil Forsberg på planen.
Silva snor straffen, jag är helt övertygad, säger C More-experten Hasse Backe.
Matchen slutade sedan 2-2 - vilket innebär att Leipzig är utslaget.

Leipzig inledde starkt när PSG gästade i Champions League. Efter bara åtta minuter nickade Christopher Nkunku in 1-0. Anfallaren valde dock att inte fira målet, då han tidigare spelat i PSG.

I nästa anfall dömdes en straff till Leipzig som André Silva fick ta hand om. Han gick på ett hårt skott, men straffen räddades ganska enkelt av PSG:s stjärnmålvakt Gianluigi Donnarumma. Under säsongen har det varit Forsberg som slagit straffarna. I C Mores Champions League-studio var experten Hasse Backe övertygad om att Silva snodde straffen från svensken.

- Silva snor straffen, jag är helt övertygad. Det är inte som att tränaren Jesse Marsch går ut och säger vem som ska ta straffen. Det är snarare Silva som tar bollen och vill skjuta. Forsberg vill såklart inte ställa till med en scen, säger Backe i C Mores studio.

Tyskarna missade därmed chansen att direkt chocka PSG med en tvåmålsledning. Det fick gästerna att vakna. Det dröjde inte länge innan Kylian Mbappé spelade in bollen från vänsterkanten och Georginio Wijnaldum stod rätt framför mål för att sätta in kvitteringen.

Halvleken fortsatte vara händelserik. Precis efter ledningsmålet blev det stökigt på plan. Tyler Adams gick in i en närkamp mot Angel Di Maria och valde sedan att putta argentinaren i ryggen. Det skapade irritation på plan, där spelare från båda lagen samlades, men det lugnade snart ner sig och Adams tilldelades en varning.

Nederländaren Wijnaldum visade upp sig på nytt strax innan paus. Från nära håll, vid vänstra stolpen nickade han in bollen. Målet dömdes först bort, men efter en VAR-granskning godkändes det av domaren Andreas Ekberg. Två mål från Wijnaldum, som har haft svårt att få speltid sedan han kom till PSG.

Matchen lugnade ner sig avsevärt i andra halvlek - men på stopptid fick Leipzig en gyllene chans att rädda poäng. Efter en VAR-granskning dömde Ekberg straff. Med varken Forsberg eller Silva kvar på plan fick Dominik Szoboszlai ansvaret. Han skötte det bättre än lagkamraten och trots att Donnarumma var nära gick bollen i nät. 2-2 med bara minuter kvar att spela.

Det blev även slutresultatet, vilket innebär att Leipzig är ute ur Champions League med två gruppspelsmatcher kvar.

RB Leipzig: Gulasci - Simakan, Orban, Gvardiol - Mukiele, Laimar, Adams, Angeliño - Nkunku, Silva, Forsberg

PSG: Donnarumma - Hakimi, Kimpembe, Marquinos, Mbappé, Neymar, Di Maria, Danilo, Wijnaldum, Nuno Mendes, Gueye