TV: Oavgjort i chansrika City-Napoli

Båda lagen träffade ribban - men bollarna studsade ut och det blev oavgjort, 1-1, mellan Manchester City och Napoli i Champions Leagues första omgång.

Serben Aleksandar Kolarov blev Manchester Citys hjälte när han sköt 1-1 på frispark med en kvart kvar av matchen. Anfallsstjärnorna Agüero, Dzeko och Tevez hade sina möjligheter, men lyckades inte näta lika enkelt som de brukar i Premier League.

Den mållösa första halvleken mot Napoli bjöd på chanser för båda lagen - bland annat sköt både Citys Yaya Touré och Napolis Ezequiel Lavezzi i ribban.

Den andra halvleken hade knappt hunnit sätta igång när Marek Hamsik frog till från nära håll på volley. Bollen gick förbi Joe Hart, men City-kaptenen Vincent Kompany lyckades styra undan på mållinjen.

Napoli spräckte dock nollan med drygt tjugo minuter kvar. Gareth Barry tappade bollen på mittplan, och Napoli var plötsligt tre mot två. Maggio spelade snyggt bollen till en framstormande Edinson Cavani, som rullade in 1-0 mellan benen på Joe Hart.

City fortsatte dock att anfalla, och i den 73:e minuten sköt Kun Agüero i ribban. Minuten därefter fick City en farlig frispark. Serben Kolarov klev fram, och sköt stenhårt in bollen vid De Sanctis första stolpe.

Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid var Vincent Kompany nära att ställa till det för sitt eget lag när han fick felträtt på en bakåtpassning. Men Joe Hart var snabbt ute och kunde avvärja situationen.

Publicerad 2011-09-15 kl 00:09