TV: Olsen på bänken - då vann Roma efter 19-åringens dubbel

Serie A

Roma vann det första mötet med Porto i Champions Leagues åttondelsfinal.
Stor hjälte blev 19-årige Nicolo Zaniolo, som svarade för två mål.
- Det är uppenbart att han kommer bli en fantastisk mästare, säger Roma-kaptenen Daniele De Rossi om Zaniolo enligt Football-Italia.

Se Zaniolos båda mål i Sporten i spelaren ovan.

Under tisdagen ställdes Roma hemma mot Porto i det första av två möten i Champions Leagues åttondelsfinalspel. Robin Olsen saknades senast mot Chievo i ligaspelet på grund av en vadskada och när startelvorna till tisdagens möte släpptes fanns svensken inte med. I stället vaktade Antonio Mirante Roma-målet medan Olsen inledde på bänken.

Första halvlek var en rätt sömnig historia där Edin Dzeko var närmast att göra mål. Efter halvtimmens spel fick Roma-anfallaren bollen till vänster i straffområdet, vek inåt och testade ett avslut som prickade stolpen.

I andra halvlek öppnade spelet upp sig en aning och med 20 minuter kvar tog Roma ledningen. 19-årige Nicolo Zaniolo fick bollen till höger i straffområdet och placerade in bollen i nät bakom Iker Casillas. Bara minuter senare höll sig Zaniolo framme på nytt.

Dzeko drev fram bollen på offensiv planhalva och testade ett avslut som prickade stolpen, men på returen kunde Zaniolo stöta in 2-0, hans andra mål för kvällen. Då såg matchen ut att vara avgjord, men med tio minuter kvar skapade Portos Adrian Lopez nerv när han stötte in reduceringen från nära håll.

Närmare än så kom dock inte Porto och mötet slutade 2-1 till Roma.

Efter matchen lovordades Zaniolo av lagkamraten Daniele De Rossi:

- Han har en otrolig fysik och teknik. Det är uppenbart att han kommer bli en fantastisk mästare, säger Roma-kaptenen enligt Football-Italia.

De Rossi var dock inte helt nöjd med att laget släppte in ett mål inför returen i Portugal.

- Jag hade varit glad på förhand om någon sagt att vi vann matchen med 2-1. Det är inte det bästa resultatet och det skiljer sig mycket från att ha med sig 2-0. Låt oss säga att vi har övertaget med 51 procent mot 49.

Returmötet spelas i Porto den 6:e mars.

Lagens startelvor:

Roma: Mirante - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Cristante, De Rossi, Pellegrini -Zaniolio, Dzeko, El Shaarawy.

Porto: Casillas - Militão, Felipe, Pepe, Alex Telles - Danilo, Herrera, Fernando Andrade - Otávio, Soares, Brahimi.