Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

TV: Olsson sågar Uefa: "Absolut inte acceptabelt"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Ligasammanslutningen EPFL är besvikna på Uefas sätt att hantera omgörningen av Champions League och hoppas nu kunna ändra på beslutet.
- Jag tror att vi hade haft en bättre lösning om alla parter hade varit involverade från början, säger Olsson.

I slutet på augusti offentliggjorde Uefa att formatet för Champions League kommer att ändras från och med säsongen 2018/2019. Den största ändringen är att topp fyra-ligorna - Spanien, Tyskland, England och Italien - får fler garanterade platser till turneringen. De fyra bästa lagen i respektive liga kommer att få en plats i gruppspelet och alltså utgöra hälften av de 32 lagen.

Ligasammanslutningen EPFL, där Sef-ordföranden Lars-Christer Olsson är ordförande, är upprörda över att de mindre ligorna lämnades utanför diskussionen om en förändring.

- Det är absolut inte acceptabelt, säger Olsson.

- Det första problemet är att det har varit en dålig process sedan beslutet togs för jag tror att vi hade haft en bättre lösning om alla parter hade varit involverade från början.

EPFL anser att Uefa har brutit en överenskommelse och hotar med att lägga ligamatcher samtidigt som Champions League spelas om de inte får gehör. Lars-Christer Olsson hoppas dock att Uefas beslut, som togs av organisationens exekutivkommitté, ska ändras. Den nyblivne Uefa-presidenten Aleksander Ceferin har också sagt att beslutet kommer att ses över.

- Jag tycker att det är lovande att han ska se över ärendet för det är ett beslut av exekutivkommittén och det kan också bli rättat av dem vilket jag tycker är det ända vettiga sättet att göra på, säger Olsson.

Se en intervju med Olsson i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-05 kl 19:09
CHAMPIONS LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER