Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

TV: Pellegrini försvarar sågade beslutet: "Vi var tvungna att chansa"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Manuel Pellegrinis beslut att starta med fem debutanter i FA-cupen mot Chelsea har sågats. Men managern menar att han var tvungen.

- Det var det enda rätta beslutet i det här läget, säger Pellegrini.

Manchester City kommer från och med nästa säsong att ledas av Pep Guardiola. Att tränarens intåg på engelsk mark påverkar spelarna i klubben motsäger sig Manuel Pellegrini till. Den nuvarande tränaren menar att det inte har något med Citys svajiga form att göra.

- Nej, det är verkligen inte problemet. Jag tror att alla spelare och ledningen tänker bara på den här säsongen. Vi har viktiga utmaningar från nu och till slutet av året och det bästa sättet att göra det är att vara fokuserad i varje match. I morgon (läs i dag) är det Champions League och efter det har vi finalen på Wembley på söndag. Och nästa onsdag återvänder vi till Premier League, så det är väldigt lätt för vi fokuserar på titlar i år.

Manuel Pellegrini har varit starkt kritisk mot det tajta spelschemat för City och andra toppklubbar som konkurrerar i Europa. Den gångna helgen valde chilenaren att starta med fem debutanter i FA-cupmötet med Chelsea och förlorade med 5-1. Pellegrinis val har slaktats i brittiska medier, men managern känner inget ökat tryck att slå Dynamo Kiev på grund av det.

- Nej, jag tycker inte att en match är kopplad till en annan. Jag tycker, tråkigt nog för oss, att vi behövde göra ett svårt beslut mot Chelsea. Men det var det enda rätta beslutet i det här läget. Om vi hade en komplett trupp hade många fler professionella spelare kunnat spela i den matchen; men så var det inte. Vi hade bara 13 spelare. Så jag tycker att det var vår intention att fortsätta i alla turneringar. Vi kunde inte göra det i den, så vi var tvungna att chansa. Men det här är helt annorlunda, säger Pellegrini.

Publicerad 2016-02-24 kl 11:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons