Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

TV: PSG: "Chelsea kommer att vara ett bra lag i februari"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Chelsea har haft en usel inledning på säsongen. Men trots det har PSG stor respekt för London-laget när de möts i Champions Leagues åttondelsfinal.

- Vi vet att det kommer att bli väldigt svårt för att Chelsea kommer att vara ett väldigt bra lag i februari och mars, säger sportchefen Olivier Létang.

Chelsea och PSG känner varandra bra i Champions League och ställs nu mot varandra i slutspelet för tredje året i rad - det stod klart efter måndagens lottning. Med en varsin seger i dubbelmötena är det på det viset jämnt. Men tittar man på lagens form har PSG gått som tåget i Ligue 1 och är obesegrat, samtidigt har Chelsea haft en katastrofal inledning på säsongen och ligger på en 16:e plats i Premier League. Men de helt olika formkurvorna är inget som oroar Chelseas generalsekreterare David Barnard.

- Vi kommer att möta ett lag som vi har spelat mot de två senaste säsongerna. Så det betyder att vi faktiskt vet mycket om PSG, vilket är mycket enklare att spela mot ett lag som du är bekant med i den aspekten. Men jag tror att situationen är den att den dagen spelar det inte någon roll att deras form är bra i den franska ligan, och våran inte är det i Premier League. Det här är en utslagsmatch, säger Barnard.

- Jag tror inte att vår nuvarande ligaform kommer att spela någon roll.

Även PSG:s sportchef Olivier Létang trycker på att Chelseas nuvarande form inte kommer att ha någon inverkan på mötena. Létang jublade inte över lottningen.

- Nej, nej. Jag vill inte säga att det är en bra lottning för Paris Saint-Germain för Chelsea är en väldigt stor klubb, ett väldigt bra lag med väldigt bra spelare med en tränare som alla känner till - José Mourinho - och jag är säker på att han kommer att förbereda sitt lag för två matcher mot PSG. Så vi är självsäkra för vi vill gå vidare i turneringen och komma så långt som möjligt, men vi vet att det kommer att bli väldigt svårt för att Chelsea kommer att vara ett väldigt bra lag i februari och mars, säger sportchefen.

Champions Leagues åttondelsfinaler

16 februari:
PSG-Chelsea
Benfica-Zenit

17 februari:
Gent-Wolfsburg
Roma-Real Madrid

23 februari:
Arsenal-Barcelona
Juventus-Bayern München

24 februari:
PSV-Atlético Madrid
Dynamo Kiev-Manchester City

Returer, 8 mars:
Wolfsburg-Gent
Real Madrid-AS Roma

9 mars:
Chelsea-PSG
Zenit-Benfica

15 mars:
Atlético Madrid-PSV
Manchester City-Dynamo Kiev

16 mars:
Barcelona-Arsenal
Bayern München-Juventus

Publicerad 2015-12-14 kl 21:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons