Jota reducerar på frispark mot Real Madrid
Juranovic bränner straff mot Real Madrid
3:45
Rodrygo utökar på straff
2:16
Modric straffar Celtic

Real Madrid var inför onsdagskvällens möte med Celtic redan klart för åttondelsfinal, men behövde en seger för att med all säkerhet vinna gruppen i Champions League. Carl Starfelts och Sead Haksabanovics Celtic hade i sin tur inte så mycket att spela för, då det skotska laget redan var klart som jumbo i gruppen.

Då inledde Real Madrid offensivt och tog ledningen redan efter sex minuters spel. Federico Valverde sköt på Moritz Jenz ena arm i straffområdet, vilket gjorde att hemmalaget fick en straff, som Luka Modric sedan kunde förvalta till 1-0.

Några minuter senare var det dags för en liknande situation att utspela sig på Santiago Bernabeu. Rodrygo tog avslut på Matt O'Rileys ena arm i straffområdet, vilket gjorde att Real Madrid fick straff igen, där just Rodrygo utökade till 2-0.

- Jag tycker att båda Real Madrids straffar är hemska, skräp. Det förstörde matchen, då det var fruktansvärda beslut. Ja, bollen kom på deras armar, men om "Fede" Valverde hade slagit till den ordentligt hade den inte träffat försvararen (vid första straffen), säger förre Liverpool-stjärnan Steve McManaman enligt den brittiska tidningen Daily Record.

Det skulle samtidigt bli ytterligare en straff den här kvällen.

Celtic fick i den 33:e minuten med sig en straff, då Liel Abada föll i en duell med Ferland Mendy i straffområdet, men den skotska klubben hade inte samma lycka som Real från elvametersmarkeringen. Josip Juranovic fick se sin straff bli räddad av Thibaut Courtois.

I andra halvlek punkterade Real Madrid matchen, då Marco Asensio satte 3-0, medan Vinicius Junior utökade till 4-0 och Federico Valverde putsade siffrorna till 5-0. Då var det därmed av mindre vikt att Jota sedan slog till med ett frisparksmål till slutresultatet 5-1.

Real Madrid är nu vidare som gruppetta till åttondelsfinal, medan Emil Forsbergs RB Leipzig är vidare som grupptvåa. Starfelts och Haksabanovics Celtic blev alltså fyra i gruppen. Starfelt startade under onsdagen, medan Haksabanovic fick ett inhopp.

- Vi är inte nöjda med resultatet, men vi är stolta över hur vi spelade och över hur vi försökte spela vår fotboll. Även om vi bara gjorde ett mål, så skapade vi många chanser och vi kunde gjort fler mål, säger Starfelt till BT Sport.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Valverde, Kroos, Modric - Asensio, Rodrygo, Vinicius Junior.

Celtic: Hart - Juranovic, Starfelt, Jenz, Taylor - Mooy, O'Riley - Abada, Hatate, Maeda - Furuhashi.

Champions League streamas på Telia och C More.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.