TV: Real till Champions League-final - efter total överkörning

Tolv års väntan är över.
Real Madrid fullkomligt krossade Bayern München - och är klart för Champions League-final.

– Vi är glada över att vara i finalen, men det är fortfarande ett steg kvar, säger Gareth Bale efter matchen.

Det var till slut inget att hymla om.
Real Madrid slog Bayern München med 1-0 hemma i Spanien och följde upp det med att åka till Allianz arena - och drog tyskarna i smutsen med pulveriserande 4-0. En historiskt stor förlust för Bayern.

Real Madrid är därmed klara för Champions League-final i Lissabon, 24 maj.

Bara 20 minuter in i matchen var grunden lagd. Sergio Ramos höll sig framme två gånger, på en hörna och en frispark, och nickade in både 1-0 och 2-0.
En kvart senare skulle Cristiano Ronaldo totalt döda matchen. En blixtrande kontring tog den stjärnbeprydda bollen upp mot Bayerns straffområde via Gareth Bales kvicka fötter. Walesaren spelade osjälviskt till Ronaldo och portugisen satte trean. Hans 15:e Europamål den här säsongen: och nytt rekord. Det skulle han bättra i matchens sista, trötta minuter. Ronaldo fick frisparksläge strax utanför straffområdet, och drog en fräck boll under den hoppande muren. Knock-out.

Pep Guardiola var, efter en tung tid där han har fått se sin gamle vapendragare och vän Tito Vilanova gå bort, maktlös och trots sina byten och taktiska dispositioner kunde han inte förmå att ändra matchbilden. Real är klart för sin första Champions League-final sedan 2002, då de vann.

– Det är ett fantastiskt resultat. Vi har jobbat hårt och fick till taktiken. Vi spelade väldigt bra ikväll och förtjänade att vinna, sammanfattar Gareth Bale efter matchen.

Efter matchen erkände Bayern-spelarna att de misslyckades taktiskt. Men Carlo Ancelotti var ändå ödmjuk när han fick frågan om han hade fällt bilan över den spelstil som Pep Guardiola perfekterat de senaste åren.

– Om jag dödade tiki-taka? Nej, fotbollen dör aldrig, säger han enligt TT.

I morgon avgörs det vilka som väntar på Estadio da Luz i maj: Chelsea, eller Atlético Madrid.

Publicerad 2014-04-29 kl 22:39