TV: Real tog revansch mot Sheriff - säkrade avancemang i CL

Real Madrid tog revansch på Sheriff i Champions League.
Efter förlusten på hemmaplan tog de en säker seger med 3-0 i Moldavien.
Det innebär att de har säkrat fortsatt spel i turneringen.
- Det är viktigt för oss att avsluta som etta, säger Real Madrids tränare Carlo Ancelotti till Uefa.

När Real Madrid tog emot Sheriff Tiraspol på hemmaplan i Champions League-gruppspelet åkte de spanska giganterna på en chockförlust med 2-1. I kväll spelades returmötet i Madrid – och Real fick revansch.

Under den första halvtimmen bjöd Real på flera vassa chanser, och en boll i nät som dömdes bort för offside. Sedan kom första målet, direkt på en frispark slagen av David Alaba.

Dominansen fortsatte även vid ställning 1-0 och innan paus bjöd även Toni Kroos på ett klassmål. Han smällde upp ett långskott i högra hörnet till 2-0, vilket även var ställningen i paus.

Temat att gå på skott utifrån fortsatte även i andra, när Karim Benzema utökade gästernas ledning. Från straffområdeslinjen gick han på skott som landade nere vid vänstra stolproten, utom räckhåll för Sheriffs målvakt.

Det blev sista målet för kvällen, och Real fick sin revansch. Med segern har de även säkrat fortsatt spel i Champions League, såväl som Inter. Sheriff får fortsatt spel i Europa League, medan Sjachtar Donetsk åker ur.

- Vi fortsätter på rätt väg. Jag gillar sättet vi spelar på. Truppen är i bra form, alla är starka fysiskt. Det är viktigt för oss att avsluta som etta och det kommer vi försöka göra, säger Real Madrids tränare Carlo Ancelotti till Uefas hemsida efter matchen.

Den här säsongen sänds alla matcher i Uefa Champions League på Telia och C More.