TV: Rosengård utslaget av Hoffenheim - missar CL-gruppspelet

Det blir inget Champions League-gruppspel för Rosengård.
Det blev 3-3 i kvällens returmöte mot tyska Hoffenheim vilket betyder 6-3 totalt.

Utgångsläget var tufft på förhand. Tyska Hoffenheim straffade Rosengård hårt förra veckan och trots stora målchanser åt båda håll, blev det 0-3 i Malmö. Besvikelsen var påtaglig efter den matchen, men Rosengård hade inte gett upp på förhand.

- Det är inte omöjligt. Jag tror vi kan göra ett mirakel, sa Rosengårds Jelena Čanković till Fotbollskanalen under måndagen.

Det blev dock en tidig kalldusch. Mimmi Larsson hade en bra chans efter bara två minuters spel, men istället kontrade Hoffenheim in ledningsmålet genom ytterbacken Laura Weinroither. Mimmi Larsson tog dock revansch då hon var inblandad i kvitteringsmålet som Čanković satte tid i öppet mål - efter ett dråpligt målvaktsingripande.

Rosengårds glädje blev kortvarig. Efter 27 minuters spel distanssköt Sarai Linder in bollen, vilket betydde 2-1. Exakt samma mönster återupprepades i den andra halvleken. Rosengård kvitterade genom Mimmi Larsson, men direkt efter återtog Hoffenheim ledningen igen. Lorets Kullashi kunde sen kvittera strax före stopptid till 3-3.

Förra året nådde Rosengård kvartsfinal i Champions League, men nu är laget utslaget ur kvalet. Rosengård leder damallsvenskan med sex poäng ner till tabelltvåan BK Häcken.

Publicerad 2021-09-08 kl 21:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.