TV: Salzburg gick mot skräll - Bayern kvitterade i sista stund

RB Salzburg chockade Bayern München och såg ut att få med sig en fördel till returen.
Men i 90:e minuten kvitterade gästerna genom Kingsley Coman till slutresultatet 1-1.
- Vi får med oss ett kryss, vilket är okej för mig, säger Joshua Kimmich till DAZN.

4:51

Red Bull Salzburg tog emot Bayern München i Champions League. Gästerna hade flera avbräck i matchen, inte minst då målvakten Manuel Neuer fortsatt var skadad och ersattes av Sven Ulreich.

För Salzburg var det deras första Champions League-slutspelsmatch genom tiderna och till och med den första för ett österrikiskt lag. Då startade Karim Adeyemi, som under gruppspelet imponerade stort.

Matchen började tungt för Salzburg. Efter bara elva minuter tvingades de till ett byte då Noah Okafor, som även han gjorde tre mål i gruppspelet, utgick skadad. Han ersattes av Chukwubuike Adamu.

Det skulle dock visa sig bli ett byte som gav utdelning. Med 20 minuter spelade var det nämligen Adamu som gav Salzburg ledningen med ett långskott som seglade in vid den bortre stolpen. Det var 20-åringens första Champions League-mål i karriären.

- Oj oj oj, jag kanske får äta upp det här i dag, att jag sa att han har mindre kvaliteter i den offensiva tredjedelen än Okafor. Ett fantastiskt avslut här, säger Telia och C Mores expertkommentator Olof Mellberg.

- Och inte helt orättvist så här långt. Ganska jämn matchinledning där de har känts farligt, eller i alla fall nära farligt flera gånger i de här omställningarna, lägger Mellberg till.

Första halvleken slutade med en straffsituation där Adeyemi fälldes av Benjamin Pavard i utkanten av straffområdet. Men efter en VAR-granskning gjorde domaren bedömningen att inte döma straff till Salzburg. De fick därmed nöja sig med att gå till paus med en ettmålsledning.

I andra halvlek kämpade det offensivt viktade bortalaget för en kvittering. Med drygt 70 minuter spelade kom Bayern också till ett par vassa chanser. Allra närmast kom de när Kingsley Coman bröt in från vänsterkanten och avslutade lågt mot bortre stolpen. Philipp Kohn i Salzburgs mål sträckte ut och lyckades hålla bollen utanför nät.

I 90:e matchminuten lyckades Bayern München till slut göra mål. Det var då Coman som efter fint framspel av Thomas Müller och Lewandowski satte bollen till 1-1.

Det räckte inte riktigt till i första halvlek. Vi var inte tillräckligt i gång för att vinna andrabollar, vilket gav Salzburg farliga kontringsmöjligheter. Vi kontrollerade bättre i andra halvlek och adderade mer press. Till slut fick vi ett kryss, vilket är okej för mig, säger Bayern-spelaren Joshua Kimmich till DAZN.

RB Salzburg: Kohn - Kristensen, Solet, Wober, Ulmer - Camara - Seiwald, Aaronson, Capaldo - Adeyemi, Okafor.

Bayern München: Ulreich - Pavard, Süle, Hernandez - Tolisso, Kimmich - Gnabry, Müller, Sane, Coman - Lewandowski.

Den här säsongen streamas alla matcher från Uefa Champions League på Telia och C More.