TV: Se dramat när Torres sköt Atlético Madrid vidare till kvartsfinal

Atlético Madrid är klart för kvartsfinal i Champions League. Detta efter att man vunnit på straffar mot Bayer Leverkusen.

Atletico Madrid var tvunget att vända 0-1 från matchen i Tyskland. Inledningsvis skapade man dock inga riktigt heta målchanser mot ett stabilt Leverkusen.

Efter drygt 20 minuter tvingades också hemmalaget till ett tidigt målvaktsbyte då Moyá på grund av skada fick ersättas av Jan Oblak.

Men efter 27 minuter fick Atletico det så viktiga 1-0-målet. Med ett ganska löst skott som touchade en Leverkusen-spelare såg Mario Suarez till att det blev 1-1 totalt och därmed helt öppet i dubbelmötet.

Efter målet gick Atletico för ett andra mål utan att få utdelning innan halvtidsvilan. I andra halvlek fortsatte sedan hemmalaget att pressa Leverkusen, men precis som i första lyckades man inte skaka fram några jättelägen och matchen gick därmed till förlängning.

I den andra förlängningskvarten hade Raul Garcia det bästa läget att frälsa Atletico Madrid. Hans skott räddades dock av Oblak i Leverkusen-målet som mer eller mindre fick bollen rätt på sig. Istället var det straffar som fick avgöra om Atletico eller Leverkusen skulle gå vidare till kvartsfinal.

Och från elva meter var Atletico starkast. Med tre mål under straffläggningen slog man ut Bayer Leverkusen där Stefan Kiessling brände tyskarnas sista straff. Fernando Torres blev därmed något av en matchhjälte för Atletico efter att han gjort spanjorernas sista mål.

Atleticos Madrids elva: Moyá - Juanfran, Miranda, Giménez, Gámez - Cani, Koke, Suárez, Turan - Mandzukić, Griezmann

Bayer Leverkusens elva: Leno; Hilbert, Toprak, Spahic, Wendell; Castro, Bender, Calhanoglu, Bellarabi, Son Heung-Min; Drmic

Publicerad 2015-03-18 kl 07:30