TV: Sen vändning frälste Arsenal

Arsenal var på väg mot en tung förlust mot Anderlecht.

Då klev Kieran Gibbs och Lukas Podolski fram och räddade laget.

Arsène Wenger såg ut att få en tråkig födelsedag. Fransmannen fyllde 65 på onsdagen och hade ett Champions League-möte med Anderlecht att se fram emot. Men det var på väg att sluta illa.

Anderlechts Andy Najar nickade in 1-0 i andra halvlek och såg ut att få tre trygga poäng. Men Kieran Gibbs sena mål, efter ett Calum Chambers-inlägg, räddade en poäng. Bara minuten senare hoppade en oväntad matchhjälte fram i Lukas Podolski. Tysken, som knappt fått någon speltid den här säsongen, stod med bollen i straffområdet efter fint förarbete av Alexis Sanchez och dundrade in 2-1.

Anderlecht: Proto - Vanden Borre, Mbemba, Deschacht, Najar - Tielemans, Defour - Acheampong, Praet, Conte - Cyriac.

Arsenal: Martinez - Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs - Flamini - Sanchez, Wilshere, Ramsey, Cazorla - Welbeck.

Publicerad 2014-10-22 kl 22:38