TV: Silva räddade City från missräkning - sänkte Hoffenheim sent

Då klev David Silva fram sent i andra halvlek och sköt 2-1.
- Det är alltid tufft att vinna i Tyskland, men det var tre bra poäng, säger City-tränaren Pep Guardiola till Uefas hemsida.

Se de två första målen i matchen i spelaren ovan.

Manchester City jagade i kväll revansch mot Hoffenheim för premiärförlusten mot Lyon i gruppspelet i Champions League. Då fick laget åter en tung start, den här gången mot tyska tabellelvan på WIRSOL Rhein-Neckar-Arena.

Hoffenheim chockade redan efter 45 sekunder Manchester City. Ishak Belfodil tajmade en löpning perfekt in i straffområdet, kom fri framför mål med Ederson och placerade bollen under målvakten till 1-0 för hemmalaget.

Det dröjde däremot inte länge förrän det var lika på resultattavlan igen. Leroy Sane mötte i den åttonde minuten ett inspel i straffområdet och spelade vidare till Sergio Agüero, som efter lite tumult rullade in 1-1. Därefter tryckte City på för ett ledningsmål.

Raheem Sterling tog några minuter senare en fin löpning in i straffområdet, men sköt strax utanför ena stolpen. Det engelska laget hade fler chanser än så i andra halvlek, men var inte tillräckligt effektivt framför mål. Det var i stället först i den 87:e minuten som laget fick fira igen.

David Silva snodde åt sig bollen i straffområdet av Stefan Posch och rullade läckert in bollen i mål till 2-1. Det betydde första segern den här säsongen för City i gruppspelet i Champions League och att laget lyfte till andraplats i gruppen bakom Lyon, som spelar senare i kväll mot Sjachtar Donetsk i gruppen.

- Efter att vi förlorade första matchen, så var det viktigt att inte förlora i kväll. Det var en tajt match och i slutändan gjorde vi mål och vann. Det är alltid tufft att vinna i Tyskland, men det var tre bra poäng och vi fajtades mot mot en hel del saker, så vi är glada, säger City-tränaren Pep Guardiola efter matchen enligt Uefas hemsida.

Hoffenheim står på en poäng efter två matcher i gruppspelet. Härnäst ställs City mot just Sjachtar, medan Hoffenheim möter Lyon.

Hoffenheim: Baumann - Akpoguma, Brenet, Posch - Kaderabek, Hoogma, Grillitsch, Belfodil, Demirbay - Joelinton, Szalai.

Manchester City: Ederson - Walker, Kompany, Otamendi, Laporte - Gundogan, Fernandinho, D. Silva - Sterling, Agüero, Sane.