TV: Son sänkte City i första CL-kvartsfinalen - Agüeros straffmiss blev dyrbar

Sergio Agüero missade straff direkt i CL-kvartsfinalen.
Då vann i stället Tottenham efter Heung-Min Sons segermål.
- Jag tyckade att vi förtjänade att vinna, säger Son enligt BBC.

Se Sons mål och Agüeros straffmiss i tisdagens Sporten i spelaren ovan.

Tottenham tog i kväll emot Manchester City i det första kvartsfinalmötet i Champions League. Manchester City-anfallaren Sergio Agüero var på förhand osäker till spel efter skadeproblem, men när City presenterade sin startelva, så var argentinaren med.

Då hamnade anfallaren i fokus direkt i första halvlek. Manchester City blev tolv minuter in i första halvlek tilldelat straff efter att Danny Rose täckte undan ett avslut i straffområdet med ena armen och domaren Björn Kuipers bedömde - efter VAR-granskning - att det var straff och gav Rose gult kort.

Agüero klev fram till elvameterspunkten, men fick se Hugo Lloris gå åt rätt håll och rädda straffsparken. Det var den franske landslagsmålvaktens tredje straffräddning på lika många försök under det här året.

Manchester City hade därefter en hel del boll, men utan att skapa någon riktigt het målchans. Tottenham var inte heller bättre på offensiv planhalva och första halvlek slutade därmed mållöst. I andra halvlek överraskade däremot Heung-Min Son med ett avslut utifrån, men fick se bollen gå tätt utanför mål. Han fick i stället fira lite senare.

Son mötte i den 78:e minuten ett instick i straffområdet från Christian Eriksen, var nära att tappa ut bollen över kortsidan, men höll bollen i spel med minsta marginal och tog sig sedan in centralt och sköt 1-0 till Tottenham. Pep Guardiola satsade därefter offensivt och bytte in både Leroy Sané och Kevin De Bruyne, men utan utdelning.

- Vi gav aldrig upp och fajtades i 90 minuter. Jag tyckade att vi förtjänade att vinna, då vi var mer kliniska än dem. Jag tycker om den här arenan, det är fantastiskt att spela här. Jag är glad över att få möjlighet att spela på den här arenan, säger Son enligt BBC.

- Det var en viktig match. Vi kämpade hela vägen in i slutet och det var väldigt tufft, men vi gjorde en väldigt bra insats. Det var skönt att vinna, säger Lloris enligt BBC.

Tottenham höll undan och vann det första kvartsfinalmötet med 1-0.

- Vi skapade chanser, mer än straffen. Vi kontrollerade matchen, vi gjorde så att de fick springa. Resultatet är inte det bästa, men vi behöver göra den här typen av upphämtningar för att ta oss vidare, säger City-tränaren Pep Guardiola till BBC.

Segern till trots lämnade dock säkerligen en del Tottenham-supportrar nya hemmaarenan oroliga, då Harry Kane i andra halvlek haltade av planen skadad efter en stämpling på vänster fotled.

Returen mellan Tottenham och Manchester City spelas den 17 april på Etihad Stadium.

Tottenham: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, Winks - Eriksen, Alli, Son - Kane.

Manchester City: Ederson - Walker, Laporte, Otamendi, Delph - Fernandinho, Gündogan, Silva - Mahrez, Agüero, Sterling.