TV: Sporting vann måstematchen - krossade Besiktas på bortaplan

Båda lagen stod på noll poäng inför avspark.
Då tog Sporting tre blytunga poäng borta mot Besiktas (1-4) efter två mål från förre Liverpool-mittbacken Sebastian Coates.

5:37
Höjdpunkter: Mycket målchanser när Sporting vann borta mot Besiktas
1:07
Coates nickar in Sportings ledningsmål

Det var två lag med kniven mot strupen som gick in till spel i en av de tidiga Champions League-matcherna under tisdagskvällen. Såväl Besiktas som Sporting stod på noll poäng efter förluster mot Ajax och Borussia Dortmund. Båda lagen var därför i stort behov av tre poäng för att hålla hoppet om avancemang vid liv.

Efter en aggressiv inledning från Besiktas var det gästerna Sporting som tog ledningen när mittbacken Sebastian Coates, med förflutet i Liverpool, nickade in 0-1 efter en hörna med 15 minuter på klockan.

Cyle Larin kvitterade visserligen till 1-1 när han nickade in en hörna nio minuter senare, men Coates svarade snabbt när han knoppade in 1-2 på hörna bara tre minuter efter Besiktas kvittering.

Coates ordnade sedan straff för Sporting när han nickade bollen på Domagoj Vidas arm, varpå Pablo Sarabia satte 1-3 från straffpunkten kort före paus. Paulinho fastställde sedan slutresultatet när han skruvade in 1-4 i slutminuterna.

Sporting tog därmed chansen att haka på Ajax och Dortmund, som möts senare i kväll, i toppen av grupp C. Besiktas står kvar på noll poäng efter tre omgångar.