Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
2:09

Foto: Telia/C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

TV: Stöd från oväntat håll för MFF:s ilska: "Håller med till 100 procent"

2v

Det råder ilska i Malmö FF-lägret efter att laget fått en straff mot sig på tilläggstid mot Zenit.
Nu får de stöd från oväntat håll, av Zenit-kaptenen Dejan Lovren.
- Jag håller med Malmö till hundra procent... Man kan inte hoppa med armarna nedåt, säger Lovren till C More.

När Zenit gästade Eleda Stadion i Champions League under tisdagskvällen krävdes det en seger för Malmö för att kunna utmana om tredjeplatsen, och således en plats till Europa Leagues slutspel.

Länge såg det även ut att bli en seger då de himmelsblå hade ledningen, efter Søren Rieks ledningsmål i den 28:e minuten. Men i den 92:a minuten tilldelade domaren Zenit en omdiskuterad straff då Eric Larsson haft armen uppe mot ansiktet på motståndaren Artem Dziuba, som föll till marken. Först efter en VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten.

Fram till en klev Jaroslav Rakytskyj och förvaltade straffen säkert till slutresultatet 1-1.

ANNONS

Efter matchen möttes domarens beslut av starka reaktionen. Bland annat ansåg C More-experten Kim Källström att det var ett horribelt beslut.

- Det blir tröttsamt med VAR. Man letar fel och någon gång är det en liten arm uppe. Konsekvenserna blir för stora, det behövs mer för att det ska bli straff. Den är otroligt billig. Malmö gör en bra match och försvarar sig bra, men det blir en bitter eftersmak att åka på det målet så sent, sa Källström i studion efter matchen och fortsatte:

- Det är katastrof. Hur ska han hoppa? Kroppen är skapad med armar. Det måste krävas mer än så där för att det ska bli straff.

Även MFF-lägret yttrade stor besvikelse över domslutet efter matchen.

Senare under tisdagskvällen fick Källström sedan medhåll från oväntat håll: Zenit-kaptenen Dejan Lovren, som också var mycket kritisk till domarens insats.

ANNONS

- För att vara helt ärlig så gillade jag det inte (nivån på domarna). Domarna var för mjuka, säger Lovren till C More.

- Jag håller med Malmö till hundra procent. Jag var i en liknande situation under EM. Hur ska man hoppa? Man kan inte hoppa med sina armar nedåt. Du måste skydda dig själv. Men det är fotboll, misstag sker. Ibland är det bra för ditt lag, ibland är det bra för det andra laget.

Krysset mot Zenit innebär att Malmö slutar som gruppfyra i grupp H. Således kan de inte nå Europa League-slutspel genom att sluta på tredjeplats, utan det gör nu Zenit samtidigt som Chelsea och Juventus kniper första- samt andraplatsen som innebär avancemang till Champions League-slutspelet.

Publicerad 2021-11-24 kl 09:00

Streama alla matcher från UEFA Champions League på Telia och C More

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto