TV: Tevez hade show när Juventus tog sig vidare

Dortmund behövde bara vinna med 1-0 för att ta sig vidare.
Juventus gjorde dock processen kort och vann med 3-0 på Signal Iduna Park.

Efter tre minuter sa det pang när Tevez fick till ett drömavslut från långt håll. 1-0 och en uppförsbacke för Dortmund, som i det läget behövde två mål för att få till en förlängning. Lichtsteiner ville inte vara sämre och efter dryga kvarten fick han också till en bra träff, men denna gång hade Weidenfeller koll på skottet och räddade ut bollen till en hörna.

Juventus tvingades till ett byte i slutet av första halvlek när Paul Pogba utgick skadad efter 26 minuter. Andrea Barzagli ersatte fransmannen.

I andra halvleks inledning fick Alvaro Morata ett jätteläge att stänga igen matchen, men Weidenfeller räddade friläget. Några minuter senare fick spanjoren på nytt ett bra läge, men den tyske målvakten räddade Dortmund på nytt med en fin benparad.

Weidenfeller fick sedermera kapitulera efter att Carlos Tevez osjälviskt passat Alvaro Morata, som kunde sätta 2-0 i öppet mål. Tyskarna behövde i det läget stå för en mirakelvändning och sätta tre bollar under de sista 20 minuterna.

Carlos Tevez satte spiken i kistan i den 79:e minuten när han gjorde sitt andra mål i matchen. Stor show från argentinaren och 3-0 till Juve, som till slut också tog sig vidare efter sammanlagt 5-1.