TV: Tottenham vidare till åttondel - efter stort drama

- Det var en väldigt bra andra halvlek, säger Clement Lenglet till BT Sport.

Höjdpunkter: Höjbjerg sköt Tottenham till slutspel med matchens sista spark
4:44
Son linkar av skadad - efter smäll mot huvudet
1:37
Mbemba ger Marseille ledningen

Tottenham, utan skadade Dejan Kulusevski, ställdes under tisdagen mot Marseille borta i den sista omgången i Champions League-gruppspelet. Inför matchen toppade Tottenham gruppen med åtta poäng, samtidigt som alla fyra lag hade chans på åttondelsfinal.

Men det började inte bra för Antonio Contes manskap.

Tottenham åkte i mitten av första halvlek på ett bakslag, då Heung-Min Son skallade ihop med en motståndare, blev liggande i gräset och tvingades linka av planen.

Och det skulle bli värre för den engelska klubben.

Först var Jordan Veretout nära att sätta 1-0, men fick se Hugo Lloris rädda, och strax före halvtid nådde Chancel Mbemba högst på ett inlägg och gav sitt Marseille ledning i paus.

- Det är tragiskt att de spelar så lågt, för de är Tottenham. De måste spela mycket högre. Det är ett Premier League-lag, de har mycket mer pengar, större budget och ska kunna föra spelet. Vi snackar om Marseille, de är inte ens topp-3 i franska ligan. Då ska man ställa krav, sa C Mores expert Astrit Ajdarevic i sändningen i halvtid.

I andra halvlek lyfte Tottenham och skapade mer, vilket i den 54:e minuten ledde fram till ett kvitteringsmål, då Clement Lenglet nickade in 1-1. Därefter var även Pierre Emile Højbjerg nära att utöka, men sköt i ribban, vilket gav Marseille hopp.

Den franska klubben tryckte i slutet på för ett segermål, som skulle innebära avancemang till åttondelsfinal, och var nära i slutskedet, då Sead Kolasinac fick ett fint läge med pannan från nära håll, men nickade tätt utanför mål.

- Det är helt otroligt att han missade det läget, sa C Mores expert Olof Mellberg i sändningen.

På övertid fick till slut Højbjerg revansch för sin ribbträff, och satte bollen i mål till seger med 2-1. Därmed vann Tottenham gruppen och gick vidare till åttondelsfinal.

- Efter att vi pratade i omklädningsrummet och sa det vi behövde säga började vi andra halvlek med mer kraft för att gå för ett mål, vilket vi gjorde. Det var en väldigt bra andra halvlek, säger målskytten Clement Lenglet till BT Sport.

Tvåa i gruppen blev Eintracht Frankfurt, som slog Sporting med 2-1 i Portugal.

Marseille: Lopez - Mbemba, Bailly, Balerdi - Clauss, Rongier, Veretout, Tavares - Guendouzi, Sanchez, Harit.

Tottenham: Lloris - Dier, Davies, Lenglet - Perisic, Bentancur, Højbjerg, Sessegnon - Son, Kane, Moura.

Champions League streamas på Telia och C More.