TV: TV4-Sporten med Zlatans mål, Messis show och Arsenals tonårssuccé

Se TV4-Sportens sändning med alla heta mål från onsdagens Champions League.

Först sköt han 1—0 på straff. Sedan serverade han Antonio Cassano en drömpassning som gav 2—0.

Zlatan Ibrahimovic, tillbaka efter ljumskskadan, gjorde det mesta rätt när Milan slog Viktoria Plzen.

Zlatan Ibrahimovic hade varit borta från fotbollen i närmare tre veckor på grund av sin ljumskskada. Men den svenske landslagsanfallaren gav ändå ett formbesked med bara en dryg vecka kvar till avslutningen av EM-kvalet.

Ibrahimovic såg pigg ut hela matchen och spelade som väntat en central roll i Milans anfallsspel, som pressade de tjeckiska motståndarna hårt och borde har resulterat i några mål redan i den första halvleken. Bland annat hade Ibrahimovic själv ett par vassa lägen, men Marek Cech i Viktoria Plzen-målet storspelade.

En hårt dömd straff, för en tveksam hands i inledningen av andra halvleken, gav dock det italienska storlaget — och svensken — chansen.

Storseger för "Barca"

Zlatan Ibrahimovic, som ordnat straffen, tog tre snabba steg och satte bollen stenhårt vid ena stolproten, samtidigt som Cech gick åt fel håll. Det var Milans 200:e mål i Champions league, medan det för svenskens del betydde mål nummer 24 på 79 framträdanden i mästarligan.

Drygt tio minuter senare spelade Ibrahimovic sedan fram till Antonio Cassano, som kom helt fri och enkelt fastställde 2—0-segern med en läcker lyftning.

Gruppkonkurrenten Barcelona dominerade samtidigt bortamatchen mot vitryska Bate Borisov och vann till slut med 5—0. Dirigent, som vanligt: Lionel Messi. Argentinaren pressade först fram ett vitryskt självmål och gjorde senare två själv.

Chelsea tappade ledning

Arsenals senaste tonårsförvärv, 18-årige Alex Oxlade-Chamberlain som kom från Southampton i somras, visade framfötterna direkt och blev målskytt redan i åttonde minuten av sin Champions league-debut. Ett annat inköp från sommaren, brasilianen André Santos, ökade på ledningen drygt tio minuter senare.

En snabb reducering gjorde dock att matchen mot Olof Mellbergs Olympiakos blev en rysare och de grekiska gästerna var inte längre än en ribbträff borta från att klara oavgjort. Arsenal lyckades dock hålla undan och vann med 2—1.

Chelsea fick dock nöja sig med 1—1 borta mot Valencia, sedan Roberto Soldado kvitterat på straff i 87:e minuten.

TT

Publicerad 2011-09-28 kl 23:29

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.